Autor: Informer.rs

01.11.2023.

13:55

Foto: Starsportphoto©

Sport

ANKETA: Ko će biti najbolji pojedinac meča Crvena zvezda - Bajern?

Obe ekipe se nalaze u nešto slabijoj formi, pošto su poraženi u prethodna dva meča Evrolige.

Crvena zvezda ne zna za pobedu u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju još od prvog kola 5. oktobra, kada je savladana Asvel  94:73. Nakon toga, crveno-beli su vezali četiri poraza i nalaze se na učinku 1-4. 

Informer

Košarkaši Crvene zvezde

Sa druge strane Bajern je u prethodna dva kola bio lošiji prvo od Barselone 98:59, a zatim i Fenerbahčea 76:67. Motiv više ekipi sa Malog Kalemegdana predstavlja podrška domaćih navijača i debi Janisa Sferopulosa pred domaćim navijačima.

Otkako je preuzeo klupu Crvene zvezde, grčki stručnjak je dosta promenio napadačku filozofiju tima u odnosu na period kada je dirigovao Duško Ivanović. Promenjena je i rotacija, a čini se da se igrači tek sada navikavaju na nešto veće ili umanjenije uloge kod novog trenera.

Informer

Debituje pred "delijama" - Janis Sferopulos

Pravi procvat doživeo je Džoel Bolomboj, koji je podigao svoj prosek poena u Evroligi na 10,2. Prva opcija u napadu i dalje je Šabaz Nejpir sa prosečno 14,8 koševa po meču uz, doduše, nešto lošije procente šuta.

Iz redova Bavaraca najveća opasnost preti od Silvijana Franciska sa njegovih 11 poena po meču, a ne treba zaboraviti ni doskorašnjeg NBA asa Serža IBaku koji se polako, ali sigurno, navikava na evropsku košarku pa mu tako i brojke rastu.

Ko će, po Vašem mišljenju biti najzapaženiji pojedinac na sutrašnjem meču?