02.11.2023.

13:14

Foto: Starsportphoto

Sport

Do kada Baraku Baharu treba dati da vodi Zvezdu? (ANKETA)

Ovakav scenario nijedan čovek kojem Crvena zvezda znači išta u životu nije mogao da zamisli u junu, kada je doveden trener i kada su u jako kratkom vremenskom roku angažovana pojačanja. Rezultati na pripremama, atmosfera oko kluba, sve je ukazivalo da će ovo biti Zvezdina istorijska godina.

Pamte se dobro izjave Zvezdana Terzića koji je u više navrata apostrofirao da je titula prioritet, da se više ne dovodi u pitanje, jer je tim toliko moćan da nema konkurenciju u domaćim okvirima. I sve je delovalo sjajno dok nije počela sezona. A onda - sunovrat. Tek je početak novembra, a ekipa sa "Marakane" već ima šest bodova manje od lidera Partizana. Euforični balon je izduvan, navijači su izgubili strpljenje, a sinoć su i oni najvatreniji okrenuli leđa igračima. Povici "U tunel, u tunel, marš u tunel, igrate ko pi*ke, Barak Bahar žuti karton" orili su se sa tribina.

Informer

 

Nakon utakmice je tek usledila drama. Satima su u svlačionici bili igrači, Bakar, uprava i uprava. Rukovodstvo je vodilo ozbiljan razgovor sa Barakom. Pokušali su da ustanove u čemu je problem i šta je potrebno da se ekipa trgne. Jedini zaključak do koga su svi došli jeste da je važno da veruju Baraku i da mu daju priliku. Barem je tako poruka za javnost.

Usledila je još luđa etapa baharove večeri, kad je blizu 200 navijača došlo da porazgovara sa njim. Možemo samo da pretpostavimo kako izgleda konstruktivan razgovor koji 200 ljudi vodi sa jednim čovekom. Sve što su mu zamerali, to su mu otvoreno i rekli, ali su mu i poručili da se ne igra sa Zvezdom i da će u slučaju nastavka negativnog trenda biti još radikalniji. Izraelac je pod ugovorom do leta 2026. godine. Jasno mu je verovatno da taj papir neće imati nikakvu težinu ako nastavi da gubi. Opcije su ili da mu se ukaže povrenje i da vremena da njegov sistem počne da funkcioniše ili da se odmah seče. Nijedna trenutno ne deluje idealno.