Autor: Informer.rs

03.11.2023.

13:56

Foto: Starsportphoto©

Sport

U Zvezdi besni, na pomolu rat sa Partizanom! Ne plaćaju porez i zakup, a mi ne možemo da treniramo

Novi rat "večitih" rivala je na pomolu jer su iz Zvezde nezadovoljni.

Klub sa Malog Kalemegdana od ove sezone ne igra više u dvorani Pionir, već u beogradskoj Areni kao i Partizan, a sada tvrde da ne mogu da treniraju jer su crno-beli uzurpirali dvoranu, iako, kako tvrde, ne plaćaju ni porez ni Arenu na vreme!

Saopštenje koje je medijima poslato prenosimo u celosti.

"KK Crvena Zvezda prinuđen je da se obrati javnosti izuzetno nezadovoljan činjenicom da uprkos konkretnim dogovorima sa rukovodstvom Beogradske arene oko ravnopravne podele termina za treninge našeg prvog tima i svih mlađih selekcija, dana 3. 11. 2023. godine još uvek nema nijedan termin na raspolaganju za treninge svih selekcija našeg kluba u toj dvorani koja je u vlasništvu grada Beograda i Republike Srbije!

KK Crvena zvezda imao je konkretan dogovor da se termini u velikoj i maloj sali Arene ravnopravno dele, ali sada smo primorani da konstatujemo da je jedan klub (konkretno KK Partizan) uzurpirao tu dvoranu, za koju ima vrlo povlašćene cene zakupa (koje ne izmiruje na vreme, uostalom kao ni porez Republici Srbiji).

KK Crvena zvezda je rad sa svim mlađim selekcijama (koje za razliku od nekih igraju  nacionalna prvenstva i nisu raspuštene) od ključne važnosti, a verujemo i da je od ključne važnosti za interes srpske košarke!

Konačno, da li moramo da podsećamo da je Arena sa svim svojim pratećim objektima (u koje spada i mala dvorana) – javno vlasništvo ovog grada i zemlje, a ne privatno vlasništvo pojedinaca, niti KK Partizan!

KK Crvena Zvezda očekuje hitno rešenje ovog problema i nećemo dozvoliti više nikakva nemušta objašnjena i "kupovinu vremena" u kome sve naše selekcije gube treninge, vreme i takmičarsku sezonu!", navodi se u saopštenju.