Autor: Informer.rs

04.11.2023.

17:08

Foto: Starsportphoto

Sport

Kraj na "Marakani"! Zvezda nije blistala, ali je rutinski srušila Radnik (VIDEO)

Crvena zvezda - Radnik 3:1 (1:0)

Strelac: Mijatović 19, Spajić 54, Kanga 90 pen. - Tomašević 70

Grad: Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 3.500

Sudija: Danilo Nikolić

Žuti kartoni: Kočić, Duronjić (Radnik).

Crvena zvezda (4-1-3-2): Glazer - Nedeljković, Điga, Spajić, Mitrović (od 46. Rodić) - Kangva - Kanga, Ivanić (od 60. Bukari), Kraso (od 76. Hvang) - Mijatović (od 60. Lučič), Ndiaje (od 46. Olanjinka).

Trener: Barak Bahar

Radnik (3-4-3): Ranđelović - Abubakar, Vranjanin, Oreščanin, Jović (od 78. Kadijević) - Mitošević (od 87. Milić), Hajdarević - Gašić (od 62. Bogdanović), Kočić, Tomašević (od 78. Martinkevič) - Duronjić (od 78. Čumić).

Trener: Zoran Ljubinković

 

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

90. minut: GOOOL! Kanga je izveo jedanaesterac, Ranđelović ga pročitao, bacio se u desnu stranu i odbranio, ali je lopta dobila neverovatan felš i ipak završila u mreži. Puno sreće za domaći tim i Gabonca.

89. minut: Penal za crveno-bele. Kočić je srušio Lučića s leđa, a glavni arbitar Danilo Nikolić pokazao je na belu tačku.

86. minut: Šta su promašili fudbaleri Zvezde. Hvang i Lučić su dobro kombinovali po levoj strani, usledila je povratna na peterac, ali je Bukari promašio celu loptu. Ništa bolje nije reagovao ni Kanga u nastavku, pošto je odbitak poslao daleko preko prečke gostiju.

81. minut: Odlična prilika za Nedeljkovića. Ispratio je mladi desni bek napad Bukarija, ubacio se iz drugog plana i dobro šutirao sa nekih desetak metara iskosa, ali je golman Ranđelović sjajno reagovao.

77. minut: Bukari je bio u prodoru po desnoj strani, ali je u odsudnom momentu izgubio duel sa snažnim Abubakarom.

Informer

 

73. minut: Panika u redovima Crvene zvezde, što se može videti po izrazu lica Baraka Bahara. Još jedan remi mogao bi da dovede u pitanje onu podršku koja mu je data. 

70. minut: Gooool. Kakva bomba Nemanje Tomaševića. Gađao je sa nekih 30 metara, prejaka lopta udarila je u stativu, pa ušla u gol. Glazer se bacio, ali nije bio ni blizu da dohvati loptu. 

65. minut: Abubakar se sudario sa Lučićem i ostao je da leži na zemlji. U jednom trenutku delovalo je da neće moći da nastavi, ali posle možda minut na zemlji, shvatio je da može još. 

60. minut: Umesto Mijatovića i Ivanića u igri su Lučić i Bukari.

59. minut: Dao se u trk Kangva kad mu je loptu dodao Ivanić. Ipak, stigao je Abubakar, oduzeo mu loptu i šutnuo je Ranđeloviću. 

54. minut: GOOOL. Vodi Zvezda 2:0, strelac je Uroš Spajić. Akcija je počela sa nekih 30 metara posle faula, a loptu je ispred gola Radnika ubacio Kangva. Štoper je sjajno reagovao i duplirao prednost svog tima. Bio je ovo njegov prvi gol ove sezone.

52. minut: Dobro je šutirao Mihailo Oreščanin sa desne strane, ali je lopta otišla preko gola. Bila je ovo možda i najbolja prilika za Radnik, koji je hrabro krenuo u drugom poluvremenu. 

47. minut: Uveo je Bahar u igru Pitera Olanjinku, koji je na startu sezone lepo sarađivao sa Krasoom. Izgleda da hoće opet da pruži šansu tom tandemu. Napolje je izašao Šerif Ndiaje, dok je i Milan Rodić zamenio Stefana Mitrovića. 

Informer

 

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. 

PRVO POLUVREME

45. minut: Kraj prvog poluvremena. 

44. minut: Probio je po desnoj strani Kosta Nedeljković, mada mu je napad osujećen na ivici šesnaesterca. 

40. minut: Peti korner za Crvenu zvezdu izveo je Gelor Kanga, a Jovan Mijatović je pokušao glavom. Raščistila se gužva ispred Ranđelovićevog gola bez veće muke po igrače Radnika. 

37. minut: Sve je lepo odradio Stefan Mitrović, osim završnice. Ostaje 1:0. 

31. minut: Crvena zvezda do sada ima 74 odsto posed lopte, što dovoljno govori o njenoj nadmoći. Ipak, nije imala previše izglednih šansi. 

29. minut: Ndijae je dobacio loptu do Krasoa, koji nije najbolje reagovao, iako je bio lepo pozicioniran u odnosu na gol. 

22. minut: Imali su gosti priliku da stignu do izjednačenja preko Gašića, ali ga je Điga stigao i reagovao. 

19. minut: GOOOL. Vodi Crvena zvezda golom Jovana Mijatovića. Većinu posla odradio je Mirko Ivanić, koji mu je lepo asistirao. Bio je ovo treći gol mlagod napadača u Superligi ove sezone. 

 

14. minut: Konačno je Radnik uspeo da pređe centar i ako ništa drugo, makar malo predahne. Nije ozbiljnije zapretio Glazeru.

12.minut: Podseća ova utakmica na onu sa TSC-om, pošto je Zvezda već imala tri kornera. Ipak, nijedna šansa nije realizovana. Gostima je jedini cilj da se odbrane.

9. minut: Kakva šansa Krasoa, ali Ranđelović mu je odbranio. Potom je usledio korner za Zvezdu, ali Ranđelović je opet boksovao loptu. 

7. minut: Pokušao je Jovan Mijatović, ali su se gosti opet odbranili. Nema dileme da je Zvezda pod pritiskom da što pre dođe do gola. 

Informer

 

3. minut: Zvezda je napala u kombinaciji Nedeljkovića, Ivanića i Mitrovića. Ekipa Radnika branila se sa 11 igrača u šesnaestercu. Moraće Baharovi izabranici da se potrude da probiju bunker.

1. minut: Utakmica je počela. 

17.48: Aleksandar Katai bio je planiran za ovaj meč, ali se razboleo, ima stomačni virus, tako da nije u protokolu.

17.35: Usled krizne situacije u kojoj se Zvezda našla, trener Barak Bahar imao je potrebu juče da se obrati medijima vrlo opširnim izlaganjem.

- Znam da su mnogi razočarni prošlom utakmicom, pošto nisam došao na pres konferenciju. Imao sam razlog za to. Fanovi su došli kod nas i želeli su da razgovaraju sa mnom i igračima. Želeo sam da čujem šta žele da kažu. Nakon toga sam razgovarao sa upravom kluba. Naš cilj je da osvojimo sedmi put šampionsku titulu. Moramo sada da se fokusiramo da dajemo što više golova, a primamo manje - rekao je Bahar. 

17.16: Evo i na srpskom jeziku šta piše u poruci: 

Informer

 

17:14: Navijači Crvene zvezde ostavili su u svlačionici crveno-belih na svim jezicima poruku igračima, kojom ih upozoravaju poslednji put da se ne igraju sa Crvenom zvezdom.

17.07: Za crveno-bele ovo je poslednji test pred meč 4. kola Lige šampiona, u kojem će u utorak od 21.00 čas dočekari Lajpcig.

17:04: Crvena zvezda zaostaje šest bodova za vodećim Partizanom i protekli dani bili su jako burni na "Marakani". Trener Barak Bahar imao je razgovor sa upravom, ali i navijačima, koji su mu dali žuti karton. 

Dobro došli na Informerov blog posvećen utakmici Crvene zvezde i Radnika u 14. kolu Superlige Srbije.