Autor: Informer.rs

09.11.2023.

15:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Sferopulos: Idemo u Barselonu po pobedu, ključ je u skoku!

Samo jedan poraz doživela je Barsa ove sezone i to od Real Madrida. Ostvarila je pet pobeda i ovaj duel svakako čeka sa etiketom favorita, dok Zvezda ima skor 2-4.

Međutim, trener crveno-belih Janis Sferopulos (56) veruje da njegovi izabranici mogu da naprave iznenađenje, čak i oslabljeni. Naime, u Beogradu su zbog povreda ostali kapiten Branko Lazić, krilo Adam Hanga i centar Marko Simonović.

Vicešampion ABA lige je danas odradio trening i posle zajedničkog ručka krenuo put Španije. Time ujedno kreće u ciklus od četiri meča za samo nedelju dana, od kojih će samo jednom biti domaćin.

- Učinićemo sve da pobedimo. Igramo protiv jako dobrog protivnika, koji je dosad u Evroligi doživeo samo jedan poraz. Znam da su kvalitetan tim, ali očekujem da ćemo se tamo boriti. Ključ je da kontrolišemo ritam utakmice i da kontrolišemo skok, jer samo na taj način možemo da nametnemo naš stil igre - rekao je Sferopulos.

Informer

 

Grčki stručnjak je objasnio i u kakvom su tačno stanju povređeni igrači.

- Lazića pratimo svaki dan, bolje mu je, ali i dalje nedovoljno da bi se vratio treninzima. Ista je stvar sa Hangom i njegovim kolenom, dok se Simonović oseća bolje. Ipak, doktori su pričali sa mnom, imali smo sastanak i odlučili da ga ostavimo u Beogradu.Nije stoprocentno spreman, a mi nećemo da se situacija pogorša - naglasio je Sferopulos.

Kada je reč o samom stilu igre Barselone, on smatra da sada igra još brže nego kada ih je vodio Šarunas Jasikevičijus.

- Dobro šutiraju, trče, imaju odličnu igru u napadu, postižu skoro 87 poena kod kuće. Moramo da igramo dobru odbranu, defanzivnu tranziciju i da ne dozvolimo otvorene šuteve sa distance. Ima promena u odnosu na Jasikevičijusov tim. Imaju veću slobodu kod novog trenera. Mi smo konačno imali malo vremena da se bavimo detaljima. Momci su naporno trenirali, zadovoljan sam uloženim trudom, vidim da žele što pre da se adaptiraju na moju filozofiju - zaključio je Sferopulos.