Autor: Informer.rs

14.11.2023.

09:24

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda i "delije" srušiće Fener! Simonović veruje u crveno-bele!

Ekipa Janisa Sferopulosa dočekaće istanbulskog velikana od 20.45 časova (Sport klub 1) u meču 8. kola Evrolige.

Najavio sam napredak

Zvezda je dosad ostvarila samo dve pobede uz pet poraza i potrebno joj je da se vrati na pobednički kolosek. Prošlog petka Barselona je bila bolja od beogradskog tima, ali je meč rešen u samom finišu (86:81) i Marko Simonović vidi pomake u igri crveno-belih.

- Sigurno će biti teško, jer Fenerbahče ima dobru ekipu. Ne znam u kom sastavu će se suprotstaviti Zvezdi, ali smatram da moj bivši klub ima čemu da se nada. Očekivao sam da će Zvezda biti sve bolja i bolja kako sezona bude odmicala i najavljivao sam to. Dokazali su u prošlom kolu protiv Barselone da su podigli nivo igre i naravno da ta partija uliva optimizam pred današnji meč - kaže Simonović za Informer.

Informer

Crvena zvezda će sigurno biti bez Branka Lazića, dok su Adam Hanga i Marko Simonović pod znakom pitanja. Međutim, pod najvećim pritiskom je Šabaz Nejpir, koji ne pruža partije kakve su od njega očekivali na Malom Kalemegdanu.

Kritikuju ga navijači, košarkaški stručnjaci, a onda je "bombu" bacio trener Milana Etore Mesina, koji je rekao kako Nejpir svakog dana bivšim saigračima šalje poruke da želi da pobegne iz Zvezde i vrati se u Italiju.

Informer

Šabaz je to demantovao, ali se nije dovoljno "oprao" kod navijača i domaće javnosti. Od njega se očekuje da to uradi na terenu, odličnim partijama. Već prekosutra u Atini

Marko Simonović apeluje da se skine ogroman teret s leđa američkog beka i uveren je da će on pre ili kasnije proraditi.

- Ne sviđa mi se što se potencira Nejpirov učinak. Preveliki je pritisak na njemu i smatram da to ne treba da se radi! On je ekstra kvalitetan igrač i pokazaće to, ali ne treba da se stvara atmosfera kao da je pitanje života ili smrti. Dokazaće se on u crveno-belom dresu - naglašava Simonović.

Budući da je ove nedelje na programu "duplo kolo" u Evroligi, Zvezda će već u četvrtak gostovati Olimpijakosu.