Autor: Informer.rs

15.11.2023.

16:00

Foto: Starsportphoto

Sport

(ANKETA) Fenerbahče je razbijen, šta može Zvezda u Pireju protiv Olimpijakosa?

Navijači kluba sa Malog Kalemegdana trenutno su u euforiji nakon maestralne partije izabranika Janisa Sferopulosa, a samo dva dana kasnije čeka ih novi okršaj, protiv aktuelnog vicešampiona Evrope Olimpijakosa.

Miloš Teodosić, Nemanja Nedović i saigrači pokušaće da ostvare prvu gostujuću pobedu u Evroligi i to protiv tima koji ne igra prepoznatljivu košarku od početka sezone. Ono što bi crveno-belima moglo da predstavlja značajnu prednost je izostanak Nikole Milutinova, koji najverovatnije neće biti u sastavu Jorgosa Barcokasa.

Informer

Što se tiče Olimpijakosa, sezonu u Evroligi počeli su prilično mlako i trenutno imaju skor od četiri pobede i četiri poraza. Sa druge strane, Zvezda ima pobedu manje i poraz više, ali trenutno je u naletu, pre svega zbog sjajnog trijumfa nad Fenerbahčeom u utorak uveče.

Što se tiče bukmejkera, oni ne daju prevelike šanse Zvezdi da može do čuda u Pireju. Kvota da će beogradski crveno-beli slaviti iznosi 3,10, dok je kvota na Olimpijakos 1,40.

Trener srpskog šampiona Janis Sferopulos svestan je da njegov tim očekuje težak izazov.

Igramo protiv jako dobrog tima, tima čije kvalitete poznajemo, bili su finalisti prošle sezone. Možda u zadnje vreme nemaju dobre rezultate, ali imaju ogroman kvalitet i mogu da igraju jako dobro. Moramo btii spremni za bitku sa jako dobrim timom - rekao je Sferopulos.