Autor: Informer.rs

16.11.2023.

12:17

Foto: Starsportphoto

Sport

Kladionice žestoko ponizile Zvezdu pred gostovanje Olimpijakosu!

Iako je Olimpijakos u nešto slabijoj formi u odnosu na onu na koju su navikli svoje navijače, bukmejkeri veruju da će manje-više rutinski savladati Crvenu zvezdu u večerašnjem okršaju.

Kvota na pobedu Olimpijakosa iznosi u rasponu između 1,40 i 1,43, dok je na Zvezdu od 2,95 do preko 3,00. Ostaje nejasno zbog čega se tako male šanse daju beogradskoj ekipi, pošto za Olimpijakos večeras neće igrati dvojica možda i najvažnijih igrača - srpski centar Nikola Milutinov i američki plejmejker Najdžel Vilijams-Gos.

Informer

Grčkom velikanu i aktuelnom vicešampionu Evrope nedostaje i eksplozivni bek Šakil Mekisik, a nedavno se od povrede oporavio Luk Sikma, koji još nije u pravom ritmu.

Podsetimo, Olimpijakos je tokom leta ostao bez svoja dva najbolja igrača, plejmejkera Kostasa Slukasa i bugarskog krila Saše Vezenkova. Prvi je otišao u redove ljutog rivala Panatinaikosa, dok je Bugarin zaigrao u NBA ligi. Zasad, igrači koji su dovedeni kao zamene Ignas Brazdejkis i Najdžel Vilijams-Gos nisu opravdali očekivanja.

Informer

Sa druge strane, Zvezda igra sve bolje i u Pirej dolazi nakon ogromne pobede nad Fenerbahčeom u Evroligi. Adut beogradskim crveno-belima biće i Miloš Teodosić i trener Janis Sferopulos, koji su radili u Olimpijakosu i odlično poznaju sistem u tom klubu.

Problem za vicešampiona ABA lige biće neigranje jako bitnih igrača. Sferopulos ne može da računa na povređene Šabaza Nejpira, Branka Lazića, Adama Hangu i Marka Simonovića. Do samog početka meča neće biti poznato da li će u Pireju zaigrati Jago dos Santos, koji je protiv Fenerbahčea povredio skočni zglob, ali je ipak otputovao sa ekipom,