Autor: Informer.rs

17.11.2023.

11:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Užasna treća četvrtina i konstantni promašaji za egal! Zvezda prepustila trijumf Grcima, miljenik navijača još nije opravdao očekivanja

Crveno-beli su tako zabeležili šesti poraz u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju, iako su imali veliku šansu da zabeleže trijumf.

Ponovo su greške u završnici meča koštale crveno-bele trijumfa,  a slične scene viđene su i u ranijim evropskim mečevima Crvene zvezde.

NEISKORIŠTENE ŠANSE

Pirjeski tim kao da je nudio Zvezdi trijumf na ovom meču, ali beogradski crveno-beli nisu iskoristili svoje šanse. Posle katastrofalne treće četvrtine, usledila je poslednja u kojoj su puleni Janisa Sferopulosa bili u dobrom ritmu, ali usledile su greške u ključnim momentima.

Informer

Napadi za rezultatski egal nisu dobro iskorišteni, pokušao je Nemanja Nedović, a zatim i Rokas Giedratis, ali nisu uspeli u svojim namerama. Ovakve situacije smo gledali protiv Barselone, a i ranije protiv Monaka.

Nisu uspeli ni da zaustave Aleka Petersa koji bio u sjajnom naletu i sa 28 poena bio je glavni akter pobede Olimpijakosa. Trebalo bi napomenuti da je Peters odigrao čak 39 minuta sinoć, ali ni ogromna minutaža ga nije zaustavila u njegovoj nameri. Zahvaljujući njegovoj partiji izostanak Najdžela Vilijamsa Gosa i Nikole Milutinova se nije ni osetio.

Informer

Treća deonica meča svakako se nije dopala nijednom navijaču Crvene zvezde. Imali su 3 od 13 kada su u pitanju šutevi iz igre, što je svakako porazna statistika. Postotak šuta je bio samo 23%, verovatno je ovo najlošija četvrtina kluba sa Malog Kalemegdana ove sezone.

Mnogi navijači su očekivali da Zvezda nakon ubedljive pobede nad Fenerbahčeom rezultatom 87:56 nastavi sa trijumfima u Evroligi, malo je falilo da tako bude, ali crveno-beli su ovaj put pobedili sami sebe.

FANTASTIČNA PARTIJA NEDOVIĆA, BLEDO IZDANJE DAVIDOVCA

Mora se istaknuti fenomenalna partija  Nemanje Nedovića. Bio je Zvezdin bek dobar i protiv Fenerbahčea sa 12 poena, ipak sinoćna partija je bila fenomenalna. 

Iskusni košarkaš je proveo nešto više od 30 mnuta na terenu,  a za to vreme je postigao 26 poena uz  pet asistencija i četiri skoka. Ubacio je pet trojki, dok je za dva poena bio četiri puta precizan. 

Informer

Još jednu odličnu partiju je pružio najiskusniji igrač Crvene zvezde Miloš Teodosić koji za 25 minuta na terenu ubacio 15 poena, a uz to je pridodao tri skoka i četiri asistencije. Njegovo iskustvo je veliki plus za Zvezdinu igru, kako sezona odmiče, on sve više pokazuje koliko je od velike koristi svom klubu.

S druge strane, navijači Crvene zvezde su razočarani igrom svog miljenika Dejana Davidovca koji se ove sezone vratio u tim nakon jednogodišnje avanture u CSKA.

Informer

Izgleda da je jedna sezona van Evrolige mnogo uticala na Davidovca. Nije reprezentativac Srbije briljirao po povratku u Crvenu zvezdu. Ako izuzmemo partiju protiv Barselone, ostala izdanja su bila bleda, uključujući i sinoćni duel.

Svakako crveno-beli nijedan meč nisu poniženi u Evrolige,  uvek su gubili u tesnim završnicama, ali ipak skor je najbitiniji, a Crvena zvezda za sada ima samo tri pobede i šest poraza. Moraće Janis Sferopulos i njegovi puleni da nađu pravi recept za pobede ukoliko žele da se dočepaju Top 8 Evrolige.