Autor: Informer.rs

20.11.2023.

12:06

Foto: Starsportphoto

Sport

Molim vas, oslobodite ih! Bahar sa slikama dece u rukama apelovao na Hamas!

Izraelac je u rukama držao fotografije otete dece i apelovao na pripadnike Hamasa da puste decu koja su oteta početkom oktobra kada su teroristi napali Izrael. 

- Na dan terorističkog napada na Izrael, 7. oktobra, više od 30 dece je kidnapovano i odvedeno u Gazu. Hamas ih drži u zarobljeništvu već pet nedelja. U ime kidnapovane dece, molim vas - oslobodite ih, vratite sve taoce kući, odmah - napisao je Barak Bahar u objavi uz koju je priložio i video snimak.

Hamas je 7. oktobra pokrenuo veliku vojnu operaciju na izraelskoj teritoriji. Nakon lansiranja hiljada raketa ka Izraelu, usledio je napad na kopnu, vazduhu i moru. Napali su vojne položaje i zauzeli nekoliko naselja, tada je više od 1.200 osoba  poginulo u Izraelu, a veliki broj zarobljenih Izraelaca je odvedeno u Pojas Gaze.

Trener Zvezde je iskoristio je novembarsku pauzu za odigravanje mečeva reprezentacija kako bi napustio Srbiju, prvi put je od početka rata na Bliskom istoku posetio porodicu u Izraelu. Ovo nije prvi put da se Bahar oglašava oko rata na Bliskom istoku. Često preko društvenih mrežama obaveštava javnost o ratu, na utakmicama se pojavljuje sa florom oko ruke, dok je pred meč u Ligi šampiona održao potresan govor.