Autor: Informer.rs

20.11.2023.

21:43

Foto: Starsportphoto

Sport

Crvena zvezda rutinski protiv Barana! Upisan i sedmi trijumf u ABA ligi!

Privremena selidba iz Beogradske arene u halu "Pionir" nije poremetila izabranike Janisa Sferopulosa. Ozbiljno su shvatili duel sa gostima iz Crne Gore i od samog starta stekli prednost, koju su do kraja utakmice samo povećavali i na kraju slavili sa "plus 20".

Tako je klub sa Malog Kalemegdana na najbolji mogući način iskoristio novi kiks večitog rivala Partizana, koji je danas poražen u Ljubljani od Cedevite Olimpije (95:91). Sada je Zvezda izbila na prvo mesto na tabeli sa skorom od sedam trijumfa i samo jednog poraza, dok je prate Budućnost, Igokea i Cedevita Olimpija sa 6-2.

Informer

 

Čak i bez povređenog kapitena Branka Lazića, plejmejkera Šabaza Nejpira i iskusnog krila Adama Hange, crveno-beli nisu dozvolili nikakvu neizvesnost. Uspeo je Grk na klupi srpskog tima da napravi i određene rotacije, odmori neke igrače poput Miloša Teodosića i Luke Mitrovića, dok su nešto veću minutažu dobili Marko Simonović, Stefan Lazarević, Dejan Davidovac, Dalibor Ilić i Ognjen Kuzmić.

Da će ovo biti rutinska pobeda crveno-belih moglo se naslutiti već posle prvog poluvremena. Otišao je domaćin na pauzu sa prednošću od 13 poena (52:39), a "fenjeraš" na tabeli regionalnog takmičenja ni u nastavku nije uspeo ozbiljnije da ugrozi Beograđane.

Informer

 

Najviše vremena na terenu su proveli Jago dos Santos, Rokas Gedraitis i Nemanja Nedović, a upravo je srpski bek prednjačio sa asistencijama, pošto ih je podelio čak devet, uz 11 poena.

Na kraju, najefikasniji u taboru domaće ekipe bio je slovenački centar Majk Tobi sa 16 poena i šest skokova, 13 koševa dao je Simonović uz sedam skokova, dok su na 11 stali Lazarević i Gedraitis.

Naredni izazov biće mnogo teži za Crvenu zvezdu, s obzirom da će u petak dočekati neugodni Armani (20.30) u okviru 10. kola Evrolige. Tim iz Milana ove sezone predvodi Nikola Mirotić, koji je letos bio na pragu Partizana.