23.11.2023.

14:53

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Zbog povrede na pauzu: Zvezda bez važnog igrača na Jang bojs

Prema saznanjima "Sport klub", do povrede je došlo na trening meču sa omladincima, na kojem je Nigerijac i dao gol, ali mu je tokom utakmice izletelo rame. Prve informacije kažu da je povreda ozbiljnija i da ga očekuje duža pauza, možda čak i do kraja polusezone.

Informer

 

Olanjinka je u Zvezdu stigao letos kao slobodan igrač i od njega se mnogo očekivalo, pre svega da doprinese ekipi u Ligi šampiona. Međutim, nije na nivou na kojem se mislilo da će biti. Na 19 mečeva u svim takmičenjima, dao je samo pet golova. Uz to, nijednom nije pogodio u elitnom takmičenju, gde je igrao na sva četiri protekla meča, ali nijednom nije bio starter.

Trener Barak Bahar davao mu je do sredine oktobra ozbiljnu minutažu, a onda je počeo dozirano da ga koristi. Očigledno je i on više očekivao od korpulentnog napadača. 

Predstojeći mečevi mogli bi da budu ključni po srpskog šampiona, jer u slučaju pobede nad Jang bojsom, crveno-beli bi bili na 3. mestu u grupi G elitnog takmičenja, što bi im donelo nokaut fazu Lige Evrope. Kad je reč o domaćim okvirima, Zvezda zaostaje šest bodova za vodećim Partizanom i ne sme više ni bod da prospe ako misli da ostane u trci za titulu. Shodno tome, svaki igrač bi Baharu dobro došao.