28.11.2023.

07:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Ajmo, ajde! Zvezda igra za proleće u Evropi i 5.000.000 evra!

Informer

 

Ekipa Baraka Bahara je ovo praktično najbitniji meč u ovoj takmičarskoj godini jer direktno odlučuje o njihovoj daljoj sudbini na međunarodnoj sceni!

Crvena zvezda je u prilici da trijumfom obezbedi treće mesto na tabeli, odnosno baraž za osminu finala Lige Evrope. Uz to, mogla bi da zaradi više nego pristojnih pet miliona evra.

Sama pobeda u grupi donela bi aktuelnom srpskom prvaku 2,8 miliona evra, a treća pozicija garantuje i dodatnih 500.000 evra bonusa. Automatski bi usledile najmanje još dve utakmice u Evropi, i to na proleće, što nije česta pojava kod naših klubova, odnosno još jednom bi se napunio stadion u Ljutice Bogdana.

Informer

Šerif Ndijaje

Ukoliko uzmemo u obzir da je prosečna karta za međunarodne susrete oko 30 evra, uz pretpostavku da će tribine biti krcate, to je još 1,5 miliona zarade od prodatih ulaznica. U slučaju da oni koji dođu na stadion u proseku kupe makar jedno piće, nešto za jelo ili bilo koji rekvizit, ostaviće najmanje 400-500 dinara, pa je to dodatnih 200.000 evra u klupskoj kasi.

Zarada

Pobeda u grupi u LŠ
2.800.000 evra

Treće mesto u grupi LŠ
500.000 evra

Zarada od ulaznica u
baražu za osminu finala LE

1.500.000 evra

Dodatno (hrana, piće, rekviziti)
200.000 evra

UKUPNO: 5.000.000 evra

Jasno je da ova stavka zanima Zvezdino rukovodstvo, dok je igračima, a posebno navijačima, jedini cilj pobeda i prolazak dalje, zarad prestiža i nastavka takmičenja. Stoga i ne čudi euforija i činjenica da je razgrabljeno svih 1.500 karata namenjenih "delijama" u Bernu. Očekivanja su da će crveno-beli večeras imati veliku podršku, a ekipi sigurno ne manjka motiva.

U taboru Beograđana ističu da samo o pobedi i razmišljaju. Prema rečima Osmana Bukarija (24), dvostrukog strelca u pobedi nad Vojvodinom za vikend, svi u timu su uvereni da mogu da trijumfuju protiv Švajcaraca, koji su u prvom duelu na "Marakani" uspeli da upišu bod (2:2).

- Očekuje nas jako važna utakmica, ali verujem da dobar rezultat u Bernu može da se nadoveže na trijumf u Novom Sadu. Tako bi se ova sezona preokrenula u našu korist. Imamo kvalitet da prezimimo u Evropi i pokazaćemo to protiv Jang bojsa - kaže Bukari, koji je u prvom okršaju s ovim timom bio strelac.

Informer

Osman Bukari

Srpskom šampionu vrata u narednu fazu takmičenja bila bi odškrinuta i u slučaju nerešenog ishoda, mada bi u tom slučaju zavisio i od drugih učesnika u grupi G. Takođe, umanjena bi bila i zarada, jer za razliku od pobede, koja donosi 2,8 miliona evra, remi garantuje 900.000 evra.

Reprezentativac Gane i prvi strelac Zvezde u Ligi šampiona ove sezone otkriva i šta bi moglo da bude presudno protiv Jang bojsa.

- Moramo da budemo disciplinovaniji od njih i da kaznimo i najmanji propust koji naprave. Videli smo u Beogradu da su čvrsta, borbena ekipa, ali to je Liga šampiona i svesni smo da nema lakih mečeva. Nadam se da će i veliki broj naših navijača doći na stadion da nas podrži. To bi moglo da odigra ključnu ulogu i napravi prevagu u našu korist - poručuje Bukari.