27.11.2023.

21:47

Foto: fkcrvenazvezda

Sport

Baharov tim za Jang bojs: Nedeljković na beku, dilema oko Kange

Kalkulacija više nema, ako ih je i bilo. Odlaganja i čekanja nekih novih prilika da se popravi utisak, domogne nokaut faze Lige Evrope i spasi sezona, takođe više nema. Sve je stalo u meč sa Jang bojsom. Zna to Bahar, ovo bi trebalo da njegov master rad, meč u kojem nema pravo na grešku. A grešio je mnogo. Svestan je toga izraelaski stručnjak, jer kako drugačije opravdati činjenicu da je iz meča u meč menjao formacije, menjao startnih 11, pronalazeći najbolji način kako bi Zvezda trebalo da izgleda. Matematika je jasna, a ona kaže: Zvezdi je potrebna pobeda da bi sa sigurnošću završila učešće u Ligi šampiona na 3. mestu grupe G. Stoga će Bahar da pribegne onom što deluje koliko-toliko provereno.

Informer

 

Na golu će biti Glazeri i tu nema nikakvih dilema. Ono što je često izbegavao da uradi, ovoga puta će učiniti - na poziciju desnog beka staviće mladog Kostu Nedeljkovića, inače jedinog igrača u timu crveno-belih koji je zaista desni bek. Ma koliko neiskusan bio, ma koliko neki drugi fudbaleri imali više iskustva, oni nisu desni bekovi, a on jeste i to je ono što ga kvalifikuje za tu poziciju. Štoperski tandem biće Naser Điga i Aleksandar Dragović, jer to je najbolja kombinacija koju Zvezda ima za tu poziciju. Levo će početi Milan Rodić, čovek koji u ovom timu ima ubedljivo najviše utakmica za srpskog šampiona. Pre nekoliko dana imao je virus, ali se oporavio i spreman je da počne meč. 

Informer

 

Ispred zadnje linije biće In Bom Hvang i Marko Stamenić. Momak srpskih korena i dalje nije ubedio širu javnost da je od onog kova koji se od njega očekivao. Međutim, Bahar mu veruje, a u tandemu sa Hvangom, koji je sve bolji i bolji, trebalo bi da drži taj deo sigurnim. Najveća dilema je u veznom redu, gde će igrati Mirko Ivanić, koji je ove sezone definitivno jedan od najboljih pojedinaca srpskog šampiona. Uz njega će biti Bukari, koji nije fudbalski najpismeniji igrač u crveno-belom dresu, ali ima brzinu i za elitni rang takmičenja je uz napadača Endijajea najbolji u Barakovim redovima. Dilema je oko Gelora Kange, jer je on mač sa dve oštrice. Može da donese dosta, ali može i da prospe sve u jednom trenu. Uz malo rizika Bahar će se odlučiti za njega. Ipak, ako bude hteo da igra na sigurniju varijantu, ojačaće vezu Srđanom Mijailovićem, a Gabonac će biti na klupi. 

U napadu će delovati Šerif Ndijaje, koji je Jang bojsu već dao gol u Beogradu. Pred Baharom je još jedna noć. Mirna ili neprospavana, zavisi od toga koliko je siguran u svoj tim. Ulog je veliki, a pravo na grešku više ne postoji. Inače bi mogla skupo da ga košta...

TIM ZA JANG BOJS: Glazer - Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić - Hvang, Stamenić - Bukari, Kanga, Ivanić - Ndijaje.