Autor: Informer.rs

28.11.2023.

15:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Juriš od prvog minuta! Đurovski ima savet za Bahara i igrače Zvezde

Nekadašnji kapiten crveno belih Boško Đurovski, sa trenerskim stažom u Švajcarskoj, bio je igrač, a kasnije i trener Serveta, jednog od trofejnijih švajcarskih klubova. Smatra da će predstojeća utakmica biti veoma zahtevna i da su Bojsi u prednosti zbog domaćeg terena.

- Jang bojs je vrlo dobro organizovan, igra tipično švajcarskim stilom. Trener Rafael Viki je veoma ozbiljan, temeljan, a bio je i odličan fudbaler. Utakmica će sigurno biti tvrda. Prednost je domaćinova jer je veštačka trava, a dobro znamo da se crveno-beli ne snalaze na njoj ove sezone, moraće nekako da pronađu rešenje - rekao je za Žurnal Boško Đurovski. 

Švajcarski klub je napravio veoma lošu uvertiru pred večerašnji meč, porazom na prethodnoj utakmici u prvenstvu, u okršaju protiv Ciriha (3:1). Međutim crveno-bele ne treba da zavara pad motivacije protivničkih igrača.

- Taj poraz ne sme da nas zavara, niti da opusti našu ekipu. Jang bojsu je utakmica sa Zvezdom najbitnija. Meč protiv našeg šampiona je ključ sezone iz više razloga. Švajcarci, kao i mi žele proleće u Evropi, to im je cilj broj jedan još pre početka Lige šampiona - dodao je Đurovski.

Informer

Za razliku od Švajcaraca, najtrofejniji srpski klub niže pobede iz kola u kolo. Na teškom meču u Novom Sadu, crveno-beli su trijumfovali. Bivši kapiten ove ekipe smatra da je skorašnja pobeda zapravo prektretnica u igri beogadskog kluba.

- Utakmica sa Vojvodinom bila je zapravo prekretnica sezone. Sada su igrači sigurno snažniji na mentalnom planu i to može da donese prevagu u Berlinu. Crveno-beli moraju na pobedu, odnosno da napadnu rivale već od prvog minuta. 

Ne krije da bi, da je na mestu sadašnjeg trenera Baraka Bahara uveo neke promene.

- Zvezda bi u domaćem prvenstvu morala da igra sa dva klasična napadača. U Ligi šampiona idealna formacija trebala bi da bude 4-4-2. Bukari bi u takvom sistemu dolazio do izražaja. Bili bismo daleko opasniji. Ne bih igrao sa tri, odnosno pet igrača u zadnjoj liniji, jer su za to potrebni bočni fudbaleri sposobni da dobro obavljaju defanzivne zadatke, a to je teško pronaći. U takvoj formaciji protivnik ima mnogo prostora da napadne. 

Informer

Poslednjih dana, spekuliše se kako određeni igrači koji su dovedeni u ekipu ne doprinose rezultatima, kontkretno misleći na Šerifa Ndijajea. Nekadašnji zvezdaš se ne slaže sa tom činjenicom ali stoji pri svom stavu da više prilika treba da se da mlađima.

- Ndijaje je kvalitetan špic, ali se još uvek nije pronašao u našem timu. Kao zvezdaš, uvek bih voleo da šansu dobije što više mladih. Ako želimo da imamo određeni profit od nadolazećih snaga, ove utakmice su prave za njih. Moramo da naučimo i da istrpimo neke njihove greške. Mijatović odlično doprinosi sa klupe u poslednje vreme, mogao bi da dobije priliku od prvog minuta. Isti stav delim i za mladog Kostu Nedeljkovića, izuzetan je talenat - zaključio je Boško Đurovski.