Autor: Informer.rs

28.11.2023.

18:11

Foto: Starsportphoto

Sport

Da se ponovi istorija! Zvezda često igrala protiv Jang bojsa, nikad nije izgubila! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (21.00, RTS 1, Arena 1 premijum) igraju meč "biti ili ne biti" za evropsko proleće, a protivnik će im biti tim koji ne zna za trijumf protiv crveno-belih u takmičenjima pod okriljem UEFA!

Zvezda i Jang bojs dosad su se sastajali pet puta u evrokupovima i klub sa "Marakane" nijednom nije izgubio. Doduše, ostvario je samo jednu pobedu, uz četiri remija, ali i ti nerešeni rezultati više su išli na ruku srpskom šampionu.

Informer

Prvi put ove dve ekipe su se sastale 2004. godine u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Zvezda je otišla u Bern na prvi meč i gubila je sa 2:0, ali onda je pogocima Nikole Žigića došla do velikih 2:2 pred revanš u Beogradu.

Na "Marakani" - sasvim druga priča! Zvezda je tukla "mlade momke" sa 3:0, a ljubitelji fudbala dobro se sećaju pogodaka Bojana Miladinovića, Milana Dudića i Nikole Žigića!

Na novi okršaj čekalo se 15 godina i ponovo je Zvezda izašla kao pobednik. Jang bojs i Zvezda sastali su se u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2019. godine i prvi meč u Bernu završen je baš kao onaj iz 2004. - 2:2. Usledio je revanš na "Marakani", kada je Zvezda povela pogotkom Alekse Vukanovića. Švajcarci su u finišu autogolom El Fardu Bena smanjili na 1:1, a taj rezultat ostao je do kraja meča. Zahvaljujući pravilu o golovima u gostima, Zvezda je otišla u Ligu šampiona.

Poslednji odigrani duel između ova dva tima bio je u 2. kolu Lige šampiona ove sezone. Takođe je, po treći put u istoriji okršaja, završen rezultatom 2:2. Povela je Zvezda pogotkom Šerifa Ndijajea, preokrenuli su "bojsi" na 2:1, a remi Beograđanima doneo je Osman Bukari.

Podsetite se kako je to izgledalo.