06.12.2023.

17:28

Foto: Starsportphoto

Sport

KRAJ! Branilac titule punio mrežu do vrha! Zvezda ubedljivo do četvrtfinala Kupa (VIDEO)

Crveno-beli su tako nastavili da koračaju ka odbrani trofeja, koji su do sada osvajali 27 puta.

CRVENA ZVEZDA  - RADNIČKI NIŠ  5:0 (5:0)

Strelci: Knežević 12, Katai 17, Ndijaje 19, Lučić 25, Kraso 38

Grad: Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Kapacitet: 500

Sudija: Nikola Radaković

Crvena zvezda: Glazer - Nedeljković, Spajić (od 46. Degenek), Dragović, Nikolić (od 46. Maksimović) - Stamenić, Knežević - Katai (od 61. Kabić), Kraso (od 46. Šljivić), Lučić (od 46. Mitrović) - Ndijaje.

Trener: Barak Bahar

Radnički Niš: Stevanović - Frej, Jamkam (od 46. Vlajković), Vojnović (od 46. Bakić), Stojanović (Od 46. Petrović) - Stajić, Traore (od 46. Pejović), Marjanović (od 61. Belaković) - Liam, Cvetković, Ivelja.

Trener: Slavoljub Đorđević

UŽIVO
Drugo poluvreme:

90. minut: Kraj na "Marakani". Zvezda opravdala očekivanja i slavila sa 5:0.

85. minut: Uzbudljiva završnica na "Marakani". Prvo je pokušala Zvezda preko Nedeljkovića, koji je prošao po desnoj strani, a onda poslao loptu, koja je prošla pored same stative i završila van terena. Već u narednom napadu Nišlije su pokušale da zaprete, ali su crveno-beli lako otklonili opasnost. 

83. minut: Žuti karton za mladog igrača Zvezde Nikolu Kneževića, neoprezno je startovao nad jednim igračem Radničkog.

81. minut: Opao je tempo na utakmici. Pobednik je već odavno poznat, tako da i jedni i drugi žele da što pre privedu meč kraju.

75. minut: Pokušao je Stamenić šutem sa ivice kaznenog prostora, a golman Stevanović šalje u korner. išla je lopta pored gola, ali je nesigurni Stevanović šalje u korner.

72. minut: Ponovo je šut iz daljine oprobao Pejović, ovog puta mnogo opasnije, lopta je išla u gol, ali je Glazer uspeo da je izbaci u korner. 

67. minut: Nova šansa za Nišlije, dobar prodor Ivelje, koji je prošao nekoliko igrača Zvezde, potom poslao povratnu loptu pred gol Glazera, ali tamo nije bilo nikoga od gostujućih igrača.

65. minut: Miran period na "Marakani", uglavnom se igra na sredini terena.

61. minut: Pokušao je Pejović iz daljine da iznenadi Glazera, ali je izraelski golman lako uhvatio loptu.

59. minut: Korner za Crvenu zvezdu nakon pokušaja Stefana Mitrovića. Izveo ga je Jovan Šljivić, ali su Nišlije raščistile gužvu. 

57. minut: Šutirao je Katai iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara, ali je lopta otišla preko gola. 

51. minut: Cvetković je gađao sa ivice šesnaesterca, ali pored gola. Radnički sad igra da se ne obruka baš skroz. 

47. minut: Kao što je Informer juče najavio, šansu je dobio mladi Andrija Maksimović. Ušli su i Jovan Šljivić, Stefan Mitrović i Miloš Degenek.

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. 

Prvo poluvreme:

45: minut: Kraj prvog poluvremena. 

38. minut: GOOOOL. Kraso sa bele tačke za 5:0. Sigurno je šutirao, golman ga nije ni "pročitao". 

36. minut: Penal za Crvenu zvezdu:Oboren je Aleksandar Katai, zakačio ga je Liam.

32. minut: Traje i dalje pritisak fudbalera Crvene zvezde, kao da nisu ni dali gol. Ipak, već sedam minuta bez pogotka, što je danas neobično. Verovatno žale što nisu ovako igrali u nekom od prethodnih mečeva. 

25. minut: GOOOOL: Vladimir Lučić, vodi Zvezda 4:0. Loptu mu je servirao Kraso na ivicu šesnaesterca, a on ju je lepo zahvatio i doneo svom timu, pa može se reći nedostižnu prednost. 

19. minut: GOOOOL. Ndijaje, vodi Zvezda 3:0. Pogodio je napadač u dalji ugao na asistenciju Lazara Nikolića. Zvezda je maltene završila posao.

17. minut: GOOOOL. Sjajan gol Aleksandra Kataija za 2:0. Sjajan pogodak Zvezdine desetke. Pobegao je protivničkim igračima i prevario golmana Stevanovića koji je izašao, praktično ga je lobovao sa nekih deset, 11 metara. 

12. minut: GOOOL. Nikola Knežević, vodi Crvena zvezda od 12. minuta. Dobro je zahvatio loptu mladi igrač i doneo vođstvo svom timu. Reč je inače o momku koji ima dvojnu registraciju i nastupa za OFK Beograd. Ovo mu je drugi nastup za prvi tim Zvezde, debitovao je takođe u Kupu. 

11. minut: Bio je to prvi korner za Zvezdu i izveo ga je Kraso. Ipak, loptu je dočekao Marjanović i račšistio. 

7. minut: Nema nameru Radnički da se preda, baš kao što je i najavio trener Slavoljub Đorđević. Pokušao je Stojanović sa distance da ugrozi Glazera, ali nije bilo veće opasnosti po golmana Crvene zvezde. 

4. minut: Nije lako igrati po terenu, koji je prekriven tankim slojem snega, dok pada i dalje. Igrači Zvezde napadaju, pokušao je Katai. Očigledno je da žele domaći fudbaleri što pre do gola. 

1. minut: Utakmica je počela. 

Pre meča: 

17.15: Trener Radničkog Slavoljub Đorđević istakao je da ne ide na noge Zvezdi da se unpred preda.

- Gostujemo Zvezdi na njenom stadionu što je uvek izazov, ali moramo i da budemo realni i sagledamo celokupnu sliku. Igrači su dosta iscrpljeni i fizički i psihološki i sigurno ću morati da pravim određene rokade. Situacija na tabeli nam govori da prvenstvo mora da nam bude prioritet, a mi posle utakmice u Kupu igramo protiv Partizana. Želimo da do zimske pauze sakupimo što je moguće više bodova. To ne znači da u Beograd idemo sa belom zastavom. Zahtevaću, kao i uvek, maksimalno angažovanje i borbenost od mojih igrača, da se isprsimo koliko možemo. Kada se utakmica završi želimo da budemo sigurni da smo dali sve od sebe, videćemo za šta će to biti dovoljno - zaključio je Đorđević.

17:05: Trener Barak Bahar ističe da ga zanima samo pobeda uprkos činjenici da mu je nekoliko igrača van stroja. 

-  Neću imati sve igrače na raspolaganju. Neki su bolesni, a situacija se menja iz dana u dan. S obzirom da je utakmica sa Radničkim iz Niša meč osmine finala Kupa Srbije, sigurno će biti drugačija za nas. Nemamo pravo na grešku, tako da ćemo u duel ući potpuno fokusirani. Daćemo sve od sebe da trijumfujemo. Utakmica neće biti ni malo laka, ali moramo da pobedimo pred našim navijačima - rekao je Bahar. 

17.00: Dobro došli na Informerov blog posvećen utakmici Crvene zvezde i niškog Radničkog u osmini finala Kupa Srbije.