Autor: Informer.rs

07.12.2023.

17:36

Foto: Starsportphoto

Sport

Sferopulos pred Baskoniju: Igramo protiv ekipe koja je u sjajnoj seriji!

Čeka Crvena zvezda prvu pobedu na gostujućem terenu u Evroligi. Šansu za to imali su izabranici Janisa Sferopulosa u sredu protiv Valensije, nisu je iskoristili, ali već u petak imaće šansu za popravni. Doduše, na mnogo težem gostovanju budući da će se crveno-beli sastati sa Baskonijom. 

Ekipa koju sa klupe predvodi Duško Ivanović igra sjajno od kako je Crnogorac stigao sa Malog Kalemegdana. Juče su savladali Fenerbahče na svom terenu i u dobrom raspoloženju očekuju meč protiv Zvezde. Ipak, nemaju nameru u crveno-belom taboru da se predaju što potvrđuju reči trenera Sferopulosa. 

-  Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja je u seriji pobeda i koja ima dobar niz rezultata. Mi za početak moramo da se borimo za narednu utakmicu. Nemamo mnogo vremena zapravo tek nekoliko sati zbog duplog kola kako bi se i fizički i psihički pripremili za naredni meč – rekao je Sferopulos, prenosi zvanični sajt kluba.

Informer

 

Saglasan je sa trenerom i Dejan Davidovac koji ističe da je neophodno bolje otvaranje utakmice u odnosu na meč protiv Valensije budući da su crveno-beli od prvog minuta bili u rezultatskom deficitu. 

- Očekuje nas teška utakmica, malo vremena za pripremu meča protiv Baskonije koja je u seriji odličnih rezultata. Igraju sa puno samopouzdanja, dobro, čvrsto. Moramo fizički da odgovorimo na njihovu igru, kao i da bolje otvorimo meč nego onaj prethodni – rekao je košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac.