Autor: Informer.rs

08.12.2023.

19:40

Foto: printscreen youtube/megasport tv

Sport

Legendarni trener jasan: Zvezda mora da uči od Partizana!

Poznati trener koji sada radi kao analitičar za "Arenu sport", komentarisao je za tu televiziju večerašnji duel i analizirao dosadašnju igru Zvezde.

On smatra da crveno-beli moraju da se "pobiju" kako bi napravili dobar rezultat i da to učine poput Partizana koji igra sve bolje ove sezone.

Informer

Po njihovom modelu - košarkaši Partizana

- Mora da se igra odbrana, da četiri-pet igrača dobije pet faulova. Kakva je to štednja? Napadaj, udaraj, tuci, mora tako da se uđe ratnički, tako su u Partizanu počeli da igraju, shvatili su i sad pobeđuju! Tako je Jaramaz preokrenuo meč za Partizan, zato su ga svi ljubili i grlili na kraju, a dao je jedan poen. Zvezda mora da uđe u tuču - objasnio je Đurović.

Potom se dotakao individualnih problema unutar Crvene zvezde i komentarisao nekolicinu igrača koji igraju ispod svog prepoznatljivog nivoa.

- Tesno su izgubili utakmicu protiv Valensije samo jer ih je držao skok, imali su sedam više. Moglo je čak da se dobije, nudila se Valensija, a rešenja koja su imali i greške koje su pravili dok se to dešavalo - to je neverovatno. Ako Teodosić, Gedraitis i Nejpir, kao glavni šuteri, imaju šut 6/14, to je tragedija - rekao je Vlade.

Informer

Loša forma Crvene zvezde

Đurović je poznat po tome što ne štedi nikoga svojih kritika i analiza, pa je tako i ovoga puta bilo, a na "tapetu" se našao Rokas Gedraitis koji nije opravdao reputaciju sa kojom je stigao na Mali Kalemegdan iz Baskonije.

- Čeka se Gedraitis, a ne znam kad će više da proradi? Šutira 1/5, pa 1/6, pa 1/7... Pa čekaj, koji je to šuter?Šuter je valjda onaj koji pogađa, a ne onaj koji promašuje. To je psihološki problem. On se podiže na šut i odmah razmišlja šta će ako promaši. Tu nema sreće. Mora da ima psihologiju da će pogoditi svaki put kada šutne. Zvezda ima malo pobeda, moraju da dobiju jednu utakmicu u Španiji. Teško je što Duško Ivanović zna i šta se u svlačionici priča. Sve zna, sve boljke i dobre strane - zaključio je iskusni trener.