Autor: Informer.rs

09.12.2023.

17:57

Foto: Starsportphoto©

Sport

Zvezda ispred Partizana, ali i Reala! Crveno-beli sa tri komada u istoriju svetskog fudbala! (VIDEO)

Zvezda je stigla do brojke 122, taj niz traje od aprila 2017. godine i poraza od Partizana, a niz Madriđana trajao je od 1957. do 1965. godine.

Ekipa Baraka Bahara sa nova tri boda nastavlja šampionsku trku za Partizanom, crveno-beli su sada prvi na tabeli, ali uz utakmicu više od večitog rivala. 

Lučanci su se u prvom poluvremenu hrabro borili, čak u nekoliko navrata napadala šampiona. Početak je bio više nego uzbudljiv. U prvih deset minuta viđeno je dva gola, a moglo je i još da su Veličković i Hvang iskoristili šanse.

Zvezda je došla u vođstvo u 7. minutu sa bele tačke. Lopta je pogodila u ruku Varjačića, posle šuta upravo veziste iz Južne Koreje. Gledao se VAR, posle koga je sudija Lukić dosudio najstrožu kaznu. Katai je bio siguran za vođstvo domaćih. 

Već u sledećem napadu mladi Sremčević pokazao zašto je po mnogima jedan od najtalentovanijih fudbalera u Srbiji. Pobegao je znatno iskusnijima Spajiću i Dragoviću i doneo izjednačenje.

U nastavku ovog dela igre pokušali su još Olanjinka, Stefan Mitrović i Bukari, čiji je šut golman Stamenković odbranio. 

Nimalo prijatna scena u 35. minutu. Žestok sudar Uroša Spajića i Uroša Sremčevića. Štoper Zvezde završio je na zemlji, lekari su mu ukazali pomoć i nastavio je igru.

Do kraja poluvremena je Stamenković je još jedanput bio uspešniji od Bukarija, Katai je propustio šansu u poslednjim sekundama i Mladost je odolela šampionu u prvom delu. 

Informer

 

U drugom poluvremenu Bahar je šansu dao omladincima, u igru  - Nedeljković, Mijatović i Knežević na terenu. Iz igre su izašli Mitrović, Mijailović i Bukari. Zvezda je krenula ofanzivno, tim iz Lučana se povukao, Izraelac je sve karte bacio na napad.

U 52. minutu sjajan pokušaj Lazara Nikolića sa distance, ali sjajno je intervenisao Stamenković. Odlično izdanje nekadašnjeg golmana Zvezde. Zvezda je nastavila u istom ritmu, pokušao je i Lučić, ali rezultat je ostao nepromenjen. 

Napadi su urodili plodom u 67. minutu, kada je Zvezdu drugi put u vođstvo doveo Mijatović. Zvezdin omladinac, koji je u igru sa klupe desnom nogom je šutirao i vratio prednost.

U nastavku igra se uglavnom odvijala pred golom Saše Stamenkovića, ali novog gola nije bilo sve do 88. minuta kada se u strelce upisuje Hvang.

Najskuplje pojačanje Zvezda postiže pogodak posle sjajne akcije Jovana Mijatovića koji mu je dodao loptu, a Korejac je snažnim udarcem smestio u gol.

Zvezda sada ima 43 boda, isto kao i Partizan, koji u ponedeljak gostuje Radničkom iz Niša.

U narednom 19. kolu Superlige Srbije Crvena zvezda će gostovati Spartaku u Subotici.