Autor: Informer.rs

09.12.2023.

19:31

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda je od danas svetski rekorder! Sećate li se poslednjeg poraza crveno-belih na "Marakani" u Superligi? (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Fudbaleri Crvene zvezde od danas su i zvanično svetski rekorderi po broju uzastopnih mečeva bez poraza na svom terenu u nacionalnom prvenstvu!

Crveno-beli su u meču 18. kola Superlige savladali Mladost iz Lučana sa 3:1 (1:1) i tako zabeležili 122. utakmicu zaredom na "Marakani" bez poraza. Naravno, reč je o mečevima u okviru domaćeg šampionata. Od te 122 utakmice, zabeležili su čak 110 pobeda i svega 12 remija.

Informer

Poslednji put na svom terenu aktuelni prvak države izgubio je 18. aprila 2017. godine u 154. "večitom" derbiju protiv Partizana. Crno-beli su u 1. kolu plej-ofa Superlige slavili na "Marakani" sa 3:1, pogocima Leonarda da Silve Souze u 21. i 80. minutu i Leandrea Tavambe u 68, dok je jedini pogodak za tadašnji tim Miodraga Grofa Božovića postigao Ričmond Boaći.

Prisetite se kako je to izgledalo.

Već u narednom kolu, Zvezda je na svom terenu savladala Vojvodinu sa 2:0 i od tada je krenuo nestvaran niz, koji traje i dan-danas. Započet je u eri pomenutog Božovića, nastavljen sa Boškom Đurovskim i Vladanom Milojevićem, a istim stopama išli su i Dejan Stanković, Miloš Milojević i sada Barak Bahar.

Naravno, crveno-beli su u okviru evropskih takmičenja imali poraze na "Marakani", između ostalog, od Lajpciga, PSŽ-a, Bajerna, Totenhema, Arsenala... Međutim, na domaćoj sceni, od pomenutog derbija, još niko nije uspeo da savlada Zvezdu.