Autor: Informer.rs

09.12.2023.

20:18

Foto: Starsportphoto©

Sport

Terzić ponosan: Godinama pokušavaju da nas zaustave i obore, a mi rušimo rekorde!

Ispisala je Crvena zvezde nove stranice fudbalske istorije! Izabranici Baraka Bahara savladali su lučansku Mladost i tako došli do 122 utakmice bez poraza na "Marakani" čime je oboren učinak Real Madrida. 

"Blankosi" su u periodu od 1957. do 1965. godine branili svoj stadion, a sada je Crvena zvezda nadmašila taj rezultat. Na tu činjenicu posebno je ponosan Zvezdan Terzić koji je jedan od nazaslužniji za veliki uspeh srpskog kluba. 

- Znamo koliko je svaki stadion važan svom klubu i njegovim navijačima i koliku prednost donosi domaći teren. Ponosni smo što je Crvena zvezda kroz istoriju izgradila kult Marakane i što klubovi sa strahopoštovanjem dolaze na naš stadion. Svesni smo koliko je zvezdašima važna Marakana, i to da ona bude neosvojiva tvrđava. Već šest i po godina to i jeste, kada je reč o Superligi, što opet dovoljno govori o našoj dominaciji u domaćim okvirima. Drago mi je što smo prestigli Real Madrid i postavili svetski rekord. Ključ uspeha je u kontinuitetu dobrog rada, istrajnosti i spremnosti da se donose teške odluke. Mnogi godinama pokušavaju da nas obore i zaustave, a mi obaramo rekorde. Kada je reč o granicama samo nam je važno da sutra budemo bolji nego danas - rekao je Zvezdan Terzić. 

Ono što je još važnije za Crvenu zvezdu je činjenica da su današnjim trijumfom, makar na kratko, prestigli Partizan i do ponedeljka će biti lideri Superlige Srbije zahvaljujući boljoj gol-razlici.