Autor: Informer.rs

11.12.2023.

06:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Na današnji dan: PSŽ porazio Zvezdu na "Marakani", Gobeljićeva majstorija oduševila sve! (VIDEO)

Crveno-beli su već tad izgubili sve šanse da prođu dalje, ali su na meč izašli ohrabreni pobedom nad Liverpulom (2:0), kada je Milan Pavkov dva puta matirao Alisona.

Pariz Sen Žermen je otvorio bolje ovaj meč, a već u prvom poluvremenu smestili su dva gola u mrežu Milana Borjana. Prvo je bio precizan Edison Kavani u devetom minutu, a zatim je gol dao i Nejmar u 40. minutu.

Informer

Ipak, bilo je razloga za radovanje "delija" na ovom meču, a glavni akter toga bio Marko Gobeljić. Zvezdin bek je odlično je odilično reagovao u 56. minutu posle greške Tijaga Silve.

Brazilac je pokušao glavom da se reši lopte, ali ona je otišla pravo na gobeljić koji je uputio snažan šut i tako savladao legendarnog golmana Đanluiđija Bufona.

Ipak,  nakon toga su "sveci" ponovo preuzeli incijativu. Postigli su dva gola, prvo je pogodio Markinjos u 74. minutu, a konačan rezultat je postavio Kilijan Mbape u drugom minutu sudijske nadoknade.

Tako se završila prva Zvezdina avantura u grupnoj fazi Lige šampiona. Zvezda je sa četiri boda bila poslednja u grupi, Napoli je bio treći sa devet bodova, a isto toliko je imao i Liverpula kao drugoplasirani, dok je na čelu grupe bio PSŽ sa 11 bodova.

Te sezone, Liverpul je osvojio Ligu šampiona pobedivši Totenhem u finalu rezultatom 2:0. Strelci su bili Mohamed Salah i Divok Origi.