12.12.2023.

16:25

Foto: Informer

Sport

Barak: Pobedićemo Siti i lepo se oprostiti od Lige šampiona

Srpski šampion nema više šanse da se plasira u nokaut fazu bilo kog evropskog takmičenja, tako da je ovo utakmica za utiske i za publiku, koja se raduje da vidi aktuelnog evropskog šampiona. Trener Barak Bahar ne krije da bi voleo da pobedi i da u velikom stilu završi ovu grupnu fazu.

- Imali smo velika očekivanja od grupne faze, ali rezultati su ostali. Ne želim da poredim ovo sa Haifom. Želim da završim dobro ovu grupnu fazu i to ćemo pokušati da uradimo sutra. Znam da su oslabljeni. Neće tu biti ceo tim, ali i dalje ima najbolje igrače na svetu. Moramo da se pripremimo dobro, čeka nas teška utakmica, hoćemo da probamo da dobijemo - poručio je Bahar.

Informer

 

On ističe da je Crvena zvezda dobro igrala u svim mečevima elitnog takmičenja, ali nije osvajala bodove. Ovaj put želi i dobru igru i bodove. 

- Imaćemo veće šanse ovde nego u Mančesteru. Do sada smo svuda igrali dobro, i u Mančesteru i u Bernu, ali nismo osvajali bodove. Sad je plan da odigramo dobro i da uzmemo bodove - kaže Izraelac. 

On nije želeo da otkriva u kojem sastavu i kojoj formaciji će sutra veče Zvezda izaći pred Siti.

- Ne mogu sada da otkrivam u kakvoj ću formaciji izaći niti znam kako će Gvardiola igrati. Videćete sutra. Važno je da imamo mirnoću u završnoj trećini i da imamo dobru odbranu. Osećam da smo bolji u odbrani nego ranije. To je jako važno za nas. Moraćemo svi zajedno i da se branimo i da napadamo i da stvaramo šanse kao što smo do sada radili - objašnjava Bahar.

Bahar ima gosta iz zarobljeništva

Dečak Ejtan Alomi, kojeg je Hamas držao 52 dana zarobljenog biće gost sutra na utakmici, poručio je Barak Bahar.

- Sutra ću imati vrlo važnog gosta Ejtana Alomija, koji je bio kidnapovan 52 dana od strane Hamasa. On je oslobođen i biće ovde sa majkom i sestrom, ali ne i sa ocem, jer mu je otac i dalje zarobljen. Ejtan je veliki navijač Mančester sitija i dogovorili smo se da sutra nećemo gledati rezultat. Naravno, očekujemo veliki spektakl - ispričao je Bahar.

Posebno se Bahar uzda u pune tribine, pošto nikom nije lako da gostuje na "Marakani".

- Naši navijači uvek navijaju najbolje što je to moguće. I u Bernu i u Lajpcigu i u Mančesteru smo se osećali kao kod kuće. Očekujem pun stadion i da nam pomognu da pobedimo - zaključio je Bahar.

Kad je bila utakmica u Mančesteru, Gvardiola je vodio Bahara na vidno. Ovaj put je Izraelac upitan hoće li uzvratiti gostoprimstvo. 

- Sad je vreme da se skoncentrišemo na utakmicu, a o tome hoću li voditi Gvardiolu na vino, pričaćemo posle utakmice - našalio se Bahar.