Autor: Informer.rs

14.12.2023.

17:50

Foto: Starsportphoto©

Sport

Bogata ponuda stigla na "Marakanu"!

Evropska sezona za Crvenu zvezdu je završena porazom od Mančester junajteda u šestom kolu grupne faze Lige šampiona. Beogradski velikan osvojio je svega jedan bod (remi protiv Jang bojsa u Beogradu) i utisak je da sve urađeno u elitnom takmičenju nije dovoljno u poređenju sa očekivanjima uoči početka grupne faze. 

Zbog toga, na "Marakani" će u januaru biti veoma zanimljivo, posebno kada govorimo o izlaznim transferima. Već neko vreme se šuška da bi iz Zvezde nakon sjajnih igara ove jeseni mogao da ode Osman Bukari. Očekuje se rasterećenje igračkog kadra, posebno onih koji tokom prethodnih pet meseci nisu opravdali očekivanja u Ljutice Bogdana. 

Takvih je, čini se, mnogo, ali jedan od njih nije Piter Olanjinka. Povremeni reprezentativac Nigerije letos je na "Marakanu" stigao kao slobodan igrač i uspeo da zasluži - prolaznu ocenu. O njegovom statusu se, navodno, nije ni raspravljalo na "Marakani" uprkos činjenici da je za njegove usluge zainteresovana praška Slavija. 

Kako prenose češki mediji, bivši klub bio je spreman da plati 3.000.000 evra obeštećenja za svog nekadašnjeg kapitena, ali u taboru Crvene zvezde ne žele da se rastanu sa Olanjinkom. Nigerijac je jedan od miljenika navijača, najbolji je stranac u istoriji Slavije zbog čega je velikan iz Praga "opipao puls" crveno-belih. Ipak, naišli su na negativan odgovor. 

Informer

 

Olanjinka je, kao uostalom i ceo tim, varirao sa formom. Sjajno je počeo, protiv Fiorentine napunio oči navijača, a onda pao. Postigao je Nigerijac šest golova tokom jesenjeg dela prvenstva (u preostala tri kola ima šansu da skor uveća), a život na "Marakani" produžio mu je sjajan odnos od dolaska u Beograd. 

Koristio je Barak Bahar Pitera Olanjinku na raznim pozicijama, kao najisturenijeg, kao lažnu devetku, ofanzivnog veznog, krilo, protiv Mančester sitija igrao je i levog beka, ali gde god bi igrao ostavio bi, navijačkim rečnikom, srce na terenu. 

Zbog toga, Olanjinka će biti deo crveno-bele porodice i tokom proleća, a takva sudbina verovatno neće zadesiti pomenutog Bukarija, Stefana Mitrovića, Kingsa Kangvu, dok postoji ogromno interesovanje i za Jovana Mijatovića.