Autor: Informer.rs

14.12.2023.

18:15

Foto: Starsportphoto

Sport

KRAJ: Zvezda upisala petu pobedu u Evroligi!

CRVENA ZVEZDA - ALBA   85:71 (25:22, 26:20, 17:10, 14:18)

Grad: Beograd

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Fernando Roča, Karlos Peruđa, Marćin Kovalsi

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Davidovac, Mitrović, Lazić, Simonović, Nejpir, Tobi, Bolomboj, Nedović, Gedraitis, Jago

Alba: Braun, Proćida, Spanjolo, Vecel, Delov, Matišek, Šnajder, Tomas, Nikić, Olinde, Timan, Bin

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

KRAJ! 

39. minut - Smanjuje Alba prednost crveno-belih preko Olindea - 85:69.

37. minut - Četvrta trojka Zvezde, nisu pogodili crveno-beli ništa pod košem, ali van linije 6.75 - sjajno - 85:65!

Informer

 

36. minut - Raspucao se sada Davidovac, ponovo je ostao sam u uglu i pocepao mrežicu, potom i dobra odbrana crveno-belih - 82:62. Počinje slavlje među navijačima. 

36. minut - Ide još jedna trojka Davidvca, deluje da je sada sve gotovo u "Areni", Zvezda uprkos slabom napadu stiče 20 poena prednosti - 79:59!

35. minut - DAVIDOVAAAAAC! Seče srpski reprezentativac seriju Albe i pogađa prvu trojku večeras. Potom i dobra odbrana popularnog Dede - 76:59!

34. minut - Još uvek nema poena za Zvezdu, vraća Sferopulosa na parket svoje najbolje adute nakon novog koša Olindea - 71:57. 

33. minut - Tajm-aut Janisa Sferopulosa budući da Zvezda nema napadački ritam, na svu sreću ni Alba ne briljira - 71:55. 

32. minut - Smušen početak poslednje četvrtine za obe ekipe, serija promašaja i poena još uvek nema. 

Treća četvrtina: 

30. minut - Tačku na treći period sa linije penala stavlja Dejan Davidovac - 71:53!

Informer

 

30. minut - +17 za Zvezdu, ponovo Nejpir! 

29. minut - Novi poeni za Šabaza Nejpira, na drugoj strani na liniji penala bio je Bin, ali promašuje oba bacanja - 68:53. 

28. minut - Dugo je trajala pauza nakon faula Teodosića, većale su sudije i svirale običan faul. Dobila je Alba napad, a na isteku istkog za tri pogađa Proćida - 66:53. 

27. minut - GEDRAITIIIIIIS! Iz nemoguće pozicije na isteku napada Litvanac iz ugla pogađa za tri poena - 66:50. Potom i dobra odbrana crveno-belih, a faul u borbi za loptu pravi Mate Delov. 

26. minut - Vratio se Teodosić na parket i po staroj dobroj navici odmah poentirao. Na drugoj strani Delov je iznudio četvrti faul Mitrovića koji se seli na klupu, a šuter Albe pogađa oba bacanja - 63:50. 

25. minut - Sjajna odbrana Crvene zvezde i zicer za Nemanju Nedovića, ipak, u kontru trči Olinde i poentira pod košem - 61:48!

24. minut - Lagano poentira ponovo Rokas Gedraitis, nastavlja se serija Crvene zvezde, ali je već unarednom napadu prekida Vecel sa četiri vezana poena - 59:46!

Informer

 

23. minut - NEDOVIIIIIIĆ! Rapsodija crveno-belih, sada je +15, mora da reaguje trener Albe - 57:42!

22. minut - Bolje je Zvezda otvorila treću četvrtinu, upisao se i Rokas Giedraitis. Udarni tandem crveno-belih mrsi mrežicu - 55:42!

21. minut - Nastavio je Nemanja Nedović tamo gde je stao u prvom poluvremenu. Levi ulaz i laki poeni. poput brzog voza kroz Albinu odbranu - 53:42. 

Druga četvrtina: 

20. minut - Raspoložen je i Džoel Bolomboj, sada zakucava nakon ofanzivnog skoka, a na drugoj strani polovičan učinak Proćide - 51:42!

19. minut - NEDOVIIIIIĆ! Posle kraće pauze ponovo Nemanja Nedović. Treća njegova trojka, opet su crveno-beli nadomak dvocifrene prednosti, a potom i poeni sa poludistance - 49:39!

18. minut - Precizan je Rokas Gedraitis sa linije penala, Litvanac je ukrao loptu Albi i potom iznudio faul - 44:38!

Informer

 

17. minu - Simultanka Džoela Bolomboja na obe strane parketa, prvo laki poeni pod košem Albe, a potom i dobra odbrana protiv Delova - 42:38!

16. minut - Dobra reakcija crveno-belih nakon minuta predaha i još jedna trojka, druga za Rokasa Gedraitisa. Na drugoj strani ističe napad Albe - 41:36!

16. minut - Serija grešaka na obe strane, prvo promašaj Jaga, potom i Spanjola, a onda seriju Zvezde seče faulom Proćida. Tajm-aut na koji Zvezda odlazi sa dva poena viška - 38:36. 

15. minut - NEJPIIIIR! Vraća se Amerikancu zalaganje u dosadašnjem delu utakmice, povukao je kontru Šabaz i pogodio za tri poena - 38:34!

14. minut - Nastavlja se serija Albe, a potom izgubljena lopta Miloša Teodosića, Alba je na samo pola koša zaostatka - 35:34. 

Informer

 

13. minut - Raspucani sada i gosti iz Berlina, trojku je pogodio Olinde, prethodno je precizan bio i Bin. Seriju Albe seče Šabaz Nejpir poenima pod košem - 35:32!

13. minut - Još jedna magična asistencija Miloša Teodosića koji je na tacni poslužio Majka Tobija. Ipak, ono što najviše raduje je dobro zalaganje Šabaza Nejpira na obe strane terena - 33:27. Prethodno je trojku pogodio Delov. 

12. minut - GEDRAITIIIIIS! Ide još jedna trojka za crveno-bele koji već imaju devet asistencija. Sjajna timska akcija Zvezde kojoj je prethodila dobra odbrana Nejpira - 31:22!

11. minut - Druga trojka Teodosića i to u tranziciji nakon dobre odbrane Šabaza Nejpira, već osam poena ima srpski plejmejker, uz to po dve asistencije i ukradene lopte - 28:22!

Prva četvrtina: 

10. minut - Šteta.. Stovrio je Teodosić dobru priliku za Tobija koji nije očekivao loptu. Koristi to Olinde i uz zvuk sirene i kontri smanjuje prednost Zvezde - 25:22.

10. minut - Prelepa akcija Crvene zvezde, Teodosić je pod košem proigrao Gedraitisa koji lagano zakucava, a potom iskusni plej krade loptu i polaže o tablu - 25:20!

Informer

 

9. minut - Sporna situacija pod košem Zvezde, išao je Tomas na polaganje, Rokas Gedraitis ga je blokirao, ali sudije kažu da poeni važe. Tražio je Sferopulos proveru, nije uspeo, treneru crveno-belih ostaje još jedan čelindž - 21:20.

9. minut - TEODOSIIIIIĆ! Idealan početak meča za iskusnog srpskog plejmejkera koji tek što je kročio na parket pogađa za tri poena. Prethodno je precizan bio Tomas - 21:18!

8. minut - Promašaj Bolomboja, ali nova dobra odbrana Zvezde. Koristi to Rokas Gedraitis i upisuje se u strelce sa linije penala nakon faula Gabrijela Proćide - 18:15. 

7. minut - Pokušala je Alba presingom da oduzme loptu Zvezdi nakon tajm-auta, snašao se Džoel Bolomboj i asistirao Jagu Dos Santosu za prve poene Brazilca večeras. Potom i dobra odbrana plejmejkera crveno-belih, ima domaćin šansu da dodatno uveća prednost u finišu prve deonice - 16:13!

6. minut - Nova trojka Nedovića, a potom i dobra odbrana Zvezde. Ipak, ne koriste to crveno-beli, Mitrović gubi loptu, prvi u kontri bio je Proćida  - 14:13!

Informer

 

5. minut -  Ne uspeva Zvezda da se odbrani, ponovo je pukla defanziva crveno-belih, kažnjava to Braun - 11:11!

4. minut - Nekoliko brzih poena na obe strane, prvo Mitrovića, a potom i Vecela nakon ofanzvnog skoka, ali prednost Zvezdi vraća laganim zakucavanjem Mitrović - 11:9!

4. minut - Vraća trojku na drugoj strani Joanis Timan, bez dileme najbolji igrač Albe ove sezone ostao je sam na vrhu kapice i kaznio odbranu Zvezde - 7:7. 

3. minut - NEDOVIĆ! Delovalo je da srpski reprezentativac nije dobro otvorio meč, a onda je "raspalio" i treći put za tri poena. Ovoga puta precizan - 7:4! 

3. minut - Sigurne su četvorke u oba sastava, prvo je precizan bio Vecel, vraća to Luka Mitrović - 4:4. 

2. minut - Vraća to na drugoj strani Gabrijele Proćida, prelako je Italijan došao do koša Zvezde. Na drugoj strani dva promašaja Nemanje Nedovića, kontru Albe faulom seče Branko Lazić - 2:2. 

1. minut - Utakmica je počela, dobra odbrana Zvezde odmah na startu, promašaj Proćide za tri poena preko Nemanje Nedovića. Na drugoj strani sa niskog posta bio je precizan Bolomboj pored Janisa Timana - 2:0!

Janis Sferopulos odlučio se za petorku u sastavu Dos Santos, Nedović, Lazić, Mitrović i Bolomboj. Prvi napad na meču imaće Alba. 

18:21 - Budući da su crveno-beli doživeli dva poraza u duplom kolu Evrolige prošle nedelje, protiv Albe nemaju pravu na grešku ukoliko žele da ostanu u trci za plej-of elitnog takmičenja. 

18:15 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 14. kola Evrolige između Crvene zvezde i Albe. Sve detalje sa ovog meča možete uživo pratiti uz portal Informer.rs!