Autor: Informer.rs

18.12.2023.

08:22

Foto: printscreen/Euroleague

Sport

Šok sa Malog Kalemegdana! Centar napušta Zvezdu?

Informacija se pojavila nakon što je Basketnjuz objavio da je Zvezda u završnoj fazi pregovora sa Fredijem Gilespijem iz Bajerna.

U slučaju dolaska Amerikanca biće gužva u Zvezdinom reketu, pa je jasno zašto bi  košarkaš sa slovenačkim pasošem mogao bi da napusti Mali Kalemegdan. 

- Mislim da sam stavio previše pritiska na sebe. Previše sam intezivan ili uzbuđen. Želim da igram dobro i kada je želja tolika, stvari ne idu tako. Treba da duboko udahnem, opustim se - rekao je nedavno Majk Tobi.

Informer

Majk Tobi

Trener Zvezde Janis Sferopulos bio je zadovoljan.

- Veoma sam srećan zbog Majka, mora čvršće u odbrani i tako može da napreduje, ali mora da bude konstantniji i u Evroligi i u ABA ligi. Kako igra u ABA ligi, neka igra i u Evroligi - rekao je trener Zvezde Janis Sferopulos.

Informer

Što se tiče Gilespija, ako se dva kluba dogovore, ugovor bi bio potpisan do kraja sezone. Ove godine je u proseku beležio 2,2 poena uz 2,4 skoka po meču za devet minuta po susretu.  Prema pravilima Evrolige igrači mogu da prelaze iz jednog u drugi tim u periodu od 30. decembra do 7. februara. 

Ovaj 26-godišnji košarkaš nije draftovan 2020. godine u NBA ligi, ali je igrao za Toronto Reptorse i Orlando Medžik, pre nego što je prešao u Evropu.