18.12.2023.

10:51

Foto: Starsportphoto

Sport

Informer otkriva: Evo šta je problem sa Šerifom Ndijajeom

Kada biste danas pitali navijače kluba sa "Marakane" da li bi voleli da Šerif Ndijaje ostane dugo u Zvezdi ili da već danas ode iz kluba, mišljenja bi u najboljem slučaju bila podeljena. A vrlo je moguće da bi bilo više onih koji bi voleli da mu vide leđa. Reč je o napadaču koji je ovog leta doveden kao veliko pojačanje i plaćen četiri miliona evra. Dakle, jedan od najvećih ulaznih transfera kluba. Očekivalo se mnogo, a pružio je malo.

Informer

 

U klubu i dalje veruju u njega. Uprkos činjenici da je u Ligi šampiona dao jedan gol, a u prvenstvu nijedan, uvereni su u sportskom sektoru da igrač njegovih predispozicija mora jednom da "proradi". Šanse koje je uspeo da stvori protiv Jang bojsa idu u prilog toj tvrdnji, ali broj onih koje je relizovao govore da je nešto ne radi kako treba. 

U poslednjem odigranom meču, na gostovanju Spartaku u Subotici, napustio je teren u 63. minutu, jer je osetio bol u predelu prepona, zbog čega je neizvestan i za predstojeći derbi. Jedino što je javnost uspela od njega da vidi nakon toga je da je obrisao sa društvene mreže Instagram fotografije koje imaju veze sa Crvenom zvezdom.

Ta reakcija izazvala je nevericu i u klubu, jer niko nije očekivao da će tako nepto da uradi. Ipak, prema saznanjima Informera, za sada je sve u redu.

- Videli su i ljudi iz uprave šta je Ndijaje uradio, tačnije neko im je javio. Generalni direktor Zvezdan Terzić nije želeo da nagađa, već je pozvao igrača da vidi o čemu je reč. Šerif ga je uverio da je sve u redu i da nije nezadovoljan. Duguje mu se novac, ali ne toliko da bi mogao da tuži klub i dobije raskid ugovora. Za sada je sve u redu - objašnjava naš izvor. 

Informer

Šerifa zapravo pogađa što se ne oseća dobrodošlim. Na početku mu je sve bilo lepo, dočekan je kao zvezda, dopao mu se klub, igranje u Ligi šampiona, zatim novac, grad, orkuženje... Sve mu se sviđalo. Pošto nije davao golove, publika je izgubila strpljenje i Ndijaje je došao u situaciju da mu se izviždi pri svakom kontaktu sa loptom. Oseća se nesigurno, fali mu samopouzdanja, pa se ljuti na Zvezdu, umesto na sebe. Otprilike kao mala deca kad  ne umeju da koriste neki komplikovan predmet, pa neće ni da pokušaju da nauče, nego jednostavno bace ono što ih nervira. E to je pomislio i Šerif, s tim da je on za Zvezdu vezan ugovorom iz kojeg ne može lako da izađe.

Naravno, uvek postoji ona opcija da sad kad se završi sezona ode, pa pravi probleme, ne vrati se na početak priprema, i slično. A s druge strane, možda i ohladi glavu, pa se vrati da iskoristi šansu koja mu je pružena i dokaže da se rukovodstvo nije prevarilo u pogledu njega.