Autor: Informer.rs

18.12.2023.

14:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda se pojačala! Stigao snažni centar!

Američki košarkaš Fredi Gilespi (26) zvanično je postao novi član Crvene zvezde!

Ovu vest potvrdili su i crveno-beli, koji su snažnom centru poželeli dobrodošlicu putem zvaničnih naloga na društvenim mrežama.

Reč je o igraču koji je od leta prošle godine nosio dres minhenskog Bajerna, a u Evroligi ima ukupan prosek od 3,7 poena i pet skokova po utakmici. Međutim, mnogo bolje partije pružao je minule sezone kod trenera Andree Trinkijerija, nego ove kod Pabla Lasa.

Gilespi je visok 208 centimetara, težak oko 110 kilograma, a školovao se na koledžima Karleton i Bajlor. Iako 2020. nije draftovan ima određeno NBA iskustvo, s obzirom da je branio boje Toronta i Orlanda, kao i razvojnog tima Memfisa.

Dolazak momka rodom iz Minesote najverovatnije znači da će uskoro uslediti i već najavljeni rastanak sa Majkom Tobijem (29). Slovenački reprezentativac nije opravdao visoka očekivanja otkako je letos stigao na Mali Kalemegdan iz Barselone, pa se očekuje da potraži novu sredinu.

Trener Crvene zvezde, Janis Sferopulos, na centarskim pozicijama može da računa još i na Džoela Bolomboja, Marka Simonovića, Ognjena Kuzmića, Luku Mitrovića i Dalibora Ilića.