Autor: Informer.rs

22.12.2023.

11:32

Foto: printscreen

Sport

"Kanga je rođen četiri godine posle smrti majke"! Rade Bogdanović žestoko udario po Zvezdi: Slupali su pare, ko je doveo Šerifa?

Nekadašnji fudbaler, a sada komentator fudbalskih dešavanja, Rade Bogdanović, osuo je paljbu po Crvenoj zvezdi nakon poraza u 171. "večitom" derbiju!

Crveno-beli su izgubili u Humskoj od Partizana sa 2:1, pa su crno-beli poneli epitet jesenjeg šampiona u Superligi Srbije. Dešavanja sa derbija, ali i iz tabora oba beogradska rivala, komentarisao je Rade Bogdanović, poznat po tome što govori bez zadrške o svemu.

Prilikom gostovanja na televiziji "Prva", žestoko je udario po transfer politici Crvene zvezde, naročito po Šerifu Ndijajeu, koji je letos stigao iz Adane za četiri miliona evra.

- Koliko su samo novca slupali i pogrešnih igrača kupili. Da ih je neko platio da kupe pogrešne, ne bi to uspeli. Vi kupite Šerifa, koji je u Turskoj igrao fudbal. I to pred očima Galatasaraja, Fenerbahčea i Bešiktaša. Ti klubovi njemu nisu videli kvalitet. Fener je uzeo Džeka u 37 godina pre njega. Voleo bih da mi neko kaže ko ga je predložio Zvezdi i doveo. Oni se jako puno pate. Njihov način kupovine mi je jako čudan - ističe Bogdanović na televiziji "Prva".

Informer

Potom je udario i na Gelora Kangu, aludirajući na to da se ranije spekulisalo da navodno nije rođen 1990. godine, kako piše u zvaničnim podacima, već četiri godine ranije.

Imate Kangu, dokazanog da se rodio nakon smrti rođene majke četiri godine. I onda mu Crvena zvezda daje u 36 godina novi trogodišnji ugovor!? Objasnite nam u čemu je fora - poručuje Bogdanović.

Smatra nekadašnji golgeter da Marko Marin ne može da obavlja funkciju šefa skautinga u Zvezdi, a dotakao se i povratka Vladana Milojevića na "Marakanu".

- Ne može niko u Marinovim godinama da bude direktor. Sa druge strane, što se tiče Milojevića, ja se nikad ne bih vratio u klub. Mislim da će imati mnogo problema da uradi ono što je uradio u prvom mandatu - dodaje Bogdanović.

Informer

Pričao je i o samoj utakmici Partizana i Zvezde, gde je nahvalio trenera crno-belih Igora Duljaja.

- Derbi je generalno bio negledljiv, ali bilo je borbenosti. Loš je kvalitet obe ekipe. Partizan ima loše organizovan sistem, a Duljaj je izuzetno dobar i perspektivan trener. Međutim, sam je na vetrometini. Sam priča i sam se bori, niko ne stoji iza njega - dodaje Rade Bogdanović.