Autor: Informer.rs

24.12.2023.

20:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda dominira u ABA ligi! Tobi rešetao Split, debitovao i Gilespi

Crveno-beli su se tako učvrstili na prvom mestu na tabeli sa 12 trijumfa i jednim porazom, druga je Cedevita Olimpija sa skorom 10-3, dok je Partizan treći sa učinkom od 9-4. 

Informer

 

Izabranici Janisa Sferopulosa opravdali su ulogu favorita i nijednog trenutka nisu dozvolili hrvatskoj ekipi da mogu do iznenađenja u Železnika. 

Fantastično veče ponovo je imao Majk Tobi sa 24 poena, Luka Mitrović je postigao 14, dok je Nemanja Nedović ubacio 11. Za crveno-bele debitovao je i novi košarkaš Fredi Gilespi, ali za 13 minuta na terenu nije uspeo da postigne poene. U ekipi Splita Šorters je postigao 17 koševa, dok je Perković ubacio 11.

Crveno-beli su od prvog minuta kontrolisali igru na terenu, posebno je raspoložen bio Majk Tobi koji u prvih deset minuta isporučio gostima 12 poena. Ipak, nisu se dali ni Splićani, koji su uspevali da održe rezultatski korak sve do završnice druge deonice (36:34), kada je domaćin ubacio u šest brzinu i "samleo" rivala. Tada su se se pored Tobija razigrali i Rokas Giedratitis i Lukas Mitrović, pa su crveno-beli napravili seriju od 11-0 i sa dvocifrenom prednošću otišli na odmor - 47:34. 

Informer

 

Zvezda je u istom ritmu nastavila drugo poluvreme, odlična odbrana zaustavila je Splićane, dok su u napadu nezaustavljivi bili Tobi i Mitrović, pa je prednost rasla i do plus 23 - 71:48.  Trener crveno-belih Janis Sferopulos obzirom na visoku prednost svog tima odlučio je da u poslednjih deset minuta šansu pruži košarkašima sa manjom minutažom, kako bi odmorio svoje najbolje igrače. Zvezda je i u takvom sastavu uspela da lako izađe na kraj sa gostima iz Splita.