Autor: Informer.rs

24.12.2023.

23:03

Foto: Starsportphoto©

Sport

Stanković vodi Dragovića sa "Marakane"!

Za kraj neuspešno ocenjene jeseni na "Marakani" Crvena zvezda poražena je od Partizana. Uprava srpskog šampiona ekspresno je reagovala i smenila Baraka Bahara, a njegovo mesto dovela Vladana Milojevića. Iskusni strateg će brigu o crveno-belima preuzeti u ponedeljak i već prvog dana na novom/starom poslu mogao bi da ima problem. 

Naime, kako prenose mađarski mediji - Dejan Stanković i njegov Ferencvaroš zainteresovani su za kapitena Crvene zvezde Aleksandra Dragovića. Nekadašnji reprezentativac Austrije bio je na izlaznim vratima Zvezde i pre godinu dana, ali je uprava kluba stopirala njegov transfer u Sampdoriju. Tada je, baš kao i sada, ključan čovek u čitavom poslu bio Dejan Stanković. 

Situacija se letos promenila, Dragović je sa Baharom želeo da predvodi Zvezdu u Ligi šampiona, ali rezultati nisu bili kao što se očekivalo. Produžetka ugovor nema, utisak je, neće ga ni biti i ukoliko crveno-beli žele da zarade na kapitenu moraće da ga prodaju već u januaru. 

Informer

 

Ipak, izvesnije je da će Dragović u crveno-belom dresu odraditi i poslednjih šest meseci ugovora pod trenerskom palicom Vladana Milojevića. Cilj je jasno zacrtan - Zvezda mora da odbrani trofej u Ligi šampiona, a bez komandanta odbrane jasno je da će to biti daleko teže. 

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić je na konferenciji za novinare u četvrtak jasno poručio da kapiten nije na prodaju i da sigurno ostaje u klubu do leta kada mu ističe ugovor. 

Pored Ferencvaroša za usluge Aleksandra Dragovića raspituje se i bečka Austrija. Nije tajna da kapiten crveno-belih ima želju da zaigra u klubu iz rodnog grada. Poznato je da je u tandemu sa Davidom Alabom pomogao voljenom klubu kada se našao u finansijskoj krizi.