Autor: Informer.rs

28.12.2023.

22:13

Foto: Starsportphoto©

Sport

Ništa to ne valja! Zvezda pukla od PAO, povreda Mitrovića novi problem! (FOTO)

Zvezda sad ima skor šest pobeda i 11 poraza, dok je Panatinaikos zabeležio desetu pobedu uz sedam poraza.

Crveno-beli su dobro otvorili utakmicu, prve poene na meču postigao je Mitrović. Ipak, gosti ne uspevaju da zaustave Adetokumba, na kome je odmah napravljeno dva faula. U principu Zvezda nije defanzivno loše ušla u meč, ali su skokovi bili očajni. 

U uvodnim minutima ekipa Janisa Sferopulosa je vodila, Teodosić je u 4. minutu ušao pod koš i asistirao Bolomboju, koji je bio sam za prvu trojku na meču. Posle slobodnih bacanja za "zelene" poentirao je Hanga i gosti su vodili 7:4. 

Sredinom prve deonice meča Zvezda je ušla u bonus, a onda su usledili trenuci Matijasa Lesora. Prvo je bivši centar Partizana pogodio oba slobodna bacanja, pa posle još jednog faula jedno. Onda je u 7. minutu pogodio za dva plus jedan 15:11. 

Informer

 

Velika borba u finišu ovog dela igre. U 9. minutu dobra kontra crveno-belih Jago ostavlja loptu za Mitrovića, koji ukucava preko Lesora – 18:15.  Na kraju prve četvrtine PAO je imao prednost 20:17.

Početak druge četvrtine doneo je izjednačenu borbu. Vildoza je upisao prve poene na utakmici, crveno-bele nisu htele trojke, novim poenima Grigonisa ekipa Ergina Atamana stigla je do šest razlike 27:21. 

U 14. minutu nešto što se ne viđa tako često na košarkaškim utakmicama, koraci na jednoj, pa na odmah na drugoj strani. Prvo je grešku napravio Teodosić, a "ispratio" ga je Lesor. 

Informer

 

Usledila je rampa Mitrovića, pa trojka Nedovića za 27:25 za grčki klub. Nedović je treći put već izgubio loptu, ali se "popravio" devetim poenom posle greške "zelenih".

PAO se ponovo odlepio, Slukas za dva i za najveću prednost domaćih na meču 38:29. Bolomboj je između četvorice bio precizan i na odmor se otišlo rezultatom 38:31 za Panatinaikos.  Odlično je zaustavljen Miloš Teodosić, a njegovi poeni i asistencije sigurno fale. 

Zvezda bljesne na mahove, pa stane. U trećoj četvrtini momci Joanisa Sferopulosa uspeli su da smanje razliku na šest poena, posle pogođene trojke Jaga dos Santosa i poena pod košem Luke Mitrovića i onda - mrak. 

Informer

 

U 22. minutu prvi poeni za goste u nastavku, pogodak Jaga, ali onda je Grigonis opalio novu triojku. Faul nad Bolombojom, koji je siguran sa penala – 44:35.

Sredinom ovog perioda igre povredio se i Luka Mitriović, što je bio novi veliki problčem za crveno-bele. 

Ulazak Marka Simonovića u igru samo je pogoršao igru crveno-belih. Loša rola crnogorskog reprezentativca.

U poslednjim minutima treće deonice brzi poeni Nana, a potom izgubljena lopta Simonovića i zakucavanje Adetokuba – 61:50.

Simonović je sve promašio, a na kraju ovog kvartala bukvalno je poklonio loptu loptu Adetokumbu koji je zakucao za - 61:50.

Zvezda je pokuašala da uhvati priključak u finišu,ali uz očajan procenat šuta to je bilo nemoguće i Panatinaikos je zasluženo slavio.

Džoel Bolomboj i Nemanja Nedović su postigli 15 poena u redovima Zvezde, Jago Mateus je ubacio 12 koliko je imao i Luka Mitrović, koji je sredinom treće deonice izašao napolje zbog povrede i nije se vraćao u igru. Hanga je imao šest, Davidovac i Tobi po dva, dok se Miloš Teodosić nije upisao u strelce.

S druge strane, Mitoglu je takođe ubacio 15 poena, Grant je dodao 14, Lesor je imao 13, a Grigonis i Slukas po devet.

U narednom kolu crveno-beli gostuju Fenerbahčeu.