Autor: Informer.rs

01.01.2024.

16:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Potvrđeno! Zvezdin ofanzivac će igrati na Afričkom kupu nacija

Razlog tome je što je selektor reprezentacije Gane, Kris Hjuton, saopštio konačan spisak igrača za predstojeći Kup afričkih nacija (KAN) u Obali Slonovače (od 13. januara do 11. februara), a na njemu se nalazi i ime brzonogog krila.

Engleskom stručnjaku i njegovim saradnicima nisu promakle Bukarijeve dobre partije minule jeseni. On je u grupnoj fazi Lige šampiona postigao dva gola - protiv Mančester sitija na "Itihadu" i Jang bojsa na "Marakani", dok je u Superligi na 16 mečeva bio strelac pet puta, uz četiri asistencije.

Sjajni ofanzivac nagrađen je za to, pa će se zajedno sa saigračima boriti da popularnim "crnim zvezdama" donese peti trofej u istoriji na kontinentalnom takmičenju.

Informer

Osman Bukari

S druge strane, jedan prvotimac Zvezde je i otpao sa spiska, a to je vezista Edmund Ado (23), koji nije ni dobijao šansu kod trenera Baraka Bahara. On će tokom zimske pauze imati priliku da se nametne novom šefu struke Vladanu Milojeviću.

Kada je reč o Gani, od poznatih imena otpao je i Tomas Parti iz Arsenala, dok će među glavnim adutima biti braća Džordan (Kristal palas) i Andre Aju (Avr), Mohamed Kudus (Vest Hem), Injaki Vilijams (Atletik Bilbao), Antoan Semenjo (Bornmut)...