Autor: Informer.rs

02.01.2024.

15:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda ostala bez još jednog igrača! Otišao kod Alimpijevića u Tursku

Dolaskom Janisa Sferopulosa na kormilo Crvene zvezde počeo je da se menja i igrački kadar. Klub sa Malog Kalemegdana napustili su Šabaz Nejpir i Ognjen Kuzmić, dok Nemanja Bjelica nije ni stigao da zaigra, a sada je potvrđeno da će i crnogorski reprezentativac promeniti sredinu.

Simonović je otišao na pozajmicu u turski klub, koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Dušan Alimpijević (37), nekadašnji trener upravo crveno-belih.

Ovu vest prvi je objavio novinar sa Bosfora, Murat Ozen, ubrzo je potvrđena i na specijalizovanom košarkaškom portalu "Jurohups", a potom i od strane menadžera Miška Ražnatovića.

"Ponekad prelasci iz crveno-belog u crno-beli tabor prođu bez potresa", napisao je Ražnatović na Tviteru.

Informer

Marko Simonović

Mladi centar došao je u tabor Beograđana tokom leta, nakon dve slabe sezone u Čikagu, kada je potpisao ugovor na dve godine. Bio je projektovan kao naslednik Filipa Petruševa, pogotovo posle jako dobrih partija u dresu reprezentacije na Mundobasketu.

Ipak, ni kod Duška Ivanovića, a ni kod Sferopulosa nije uspeo da se nametne za ozbiljniju ulogu. To potvrđuje i učinak u Evroligi od 2,8 poena i 1,5 skokova po meču, odnosno ABA ligi, gde je beležio 6,1 poena i 3,9 skokova po utakmici.

Informer

Dušan Alimpijević

Sada će momak rodom iz Kolašina imati priliku da se nametne u Istanbulu. Trenutno je Bešiktaš u domaćem prvenstvu na trećem mestu, iza Efesa i Fenerbahčea, dok u Evrokupu zauzima petu poziciju u grupi A, sa učinkom od osam pobeda i pet poraza.

Inače, Alimpijević je crno-bele preuzeo letos, posle sjajne tri sezone u Bursi.