05.01.2024.

12:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Može li Zvezda derbijem da okrene sezonu? (ANKETA)

Partizanu je sezona za nama u Evroligi, počela kao otprilike ova Crvenoj zvezdi, prilično traljavo. Već je krenulo peckanje da će najtrofejniji trener u istoriji Evrolige Željko Obradović i drugu godinu da završi bez trofeja. U nekom trenutku imao je u elitnom takmičenju skor od četiri pobede i devet poraza. A onda je usledio taj čuveni derbi, gde se sve lomilo u zadnjem trenutku i Partizan je pobedio. Kako to obično biva, neverovatna euforija ovaj put je zahvatila crno-bele, a ispostavilo se da je bila opravdana.

Informer

 

Na krilima tog trijumfa, nekako su se konsolidovali i počeli da pobeđuju, da bi na kraju ušli u plej-of. I tamo im je mali korak falio da se plasiraju među četiri najbolje ekipe. Igrali su sa Real Madridom i poraženi su u majstorici.

U ovom trenutku takav scenario u kontekstu Crvene zvezde ne deluje preterano realno. Ipak, raspored joj ide na ruku, ekipa je počela da pobeđuje, atmosfera među igračima je takva da veruju da mogu da se nose sa svima, a i raspored joj ide na ruku. Zvezda trenutno ima skor od osam pobeda i 11 poreza. Potrebno je mnogo dobrih okolnosti da se pogodi izabranicima Janisa Sferopulosa, pa da dođu do plej-ofa, a posle bi sve bilo moguće. 

Informer

 

Ako pitate navijače, oni nemaju dilemu da je moguće, ako pitate igrače, oni se pribojavaju, ali veruju da je moguće. Ako pitate one realne ljubitelje koraške koji bez emocija gledaju utakmice, reći će vam da su šanse minimalne. A šta vi mislite?