Autor: Informer.rs

09.01.2024.

13:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda gostuje Asvelu, Hanga poručuje: Najteži su ovakvi mečevi!

Košarkaši Crvene zvezde večeras (20.30, Sport klub 2, uključenje u Sport klub 1) gostuje u Lionu francuskom Asvelu u meču 20. kola Evrolige.

Biće to novi izazov za ekipu Janisa Sferopulosa, koja je u elitnom takmičenju prošle nedelje vezala dve pobede, prvo protiv Fenerbahčea u gostima, a onda i protiv Partizana pred svojom publikom. Nema sumnje da su to dve najvažnije pobede crveno-belih od početka sezone u Evroligi, a jednako važna bi bila i eventualna u večerašnjem susretu protiv Asvela.

Zvezda je favorit, što govore i kladionice, ali i stanje na tabeli. Crveno-beli su nakon dva trijumfa u prethodnom "duplom kolu" na skoru od osam pobeda i 11 poraza, dok je Asvel na deobi poslednje i pretposlednje pozicije sa Albom. Oba tima imaju skor 3-16.

Informer

Dobre vesti za ekipu sa Malog Kalemegdana je da su na turneju u Francusku, a potom u Italiju, krenuli svi igrači osim mladog Nikole Topića. Dakle, povrede su zalečili i Miloš Teodosić, i Luka Mitrović, kao i Džoel Bolomboj i Jago dos Santos.

Prema rečima Adama Hange, iskusnog Zvezdinog univerzalca, utakmice poput ove, u kojoj se unapred očekuje pobeda, najteže je dobiti.

Čeka nas "duplo kolo", raspored je zahtevan. Pred nama je teška utakmica, iako svi očekuju da pobedimo Asvel, a takve utakmice je najteže dobiti, u kojima drugi očekuju da slaviš. Svesni smo da moramo da dobijemo, ako želimo da zadržimo nadu i momentum posle trijumfa nad Fenerbahčeom i Partizanom - ističe mađarski reprezentativac.

Informer

Prema procenama bukmejkera, kvota da će srpski predstavnik slaviti iznosi 1,54, dok je na francuski tim 2,44, a u nekim kladionicama i do 2,60. Asvel je, međutim, u prošlom kolu pokazao da može da igra kvalitetno, pošto je pred svojim navijačima pobedio Žalgiris.

Osim toga, očekuje se reakcija ekipe na promenu trenera, drugu u ovoj sezoni. Pre nekoliko dana, umesto Italijana Đanmarka Poceka, na klupu je stigao Pijerik Pupe, što je treći trener od starta takmičarske godine. Sezonu je na klupi počeo Ti-Džej Parker, brat vlasnika kluba Tonija Parkera, ali je otišao nakon serije loših rezultata.

Nakon meča u Vilerbanu Zvezda u četvrtak (20.30, Sport klub 1) ide u Milano, gde će imati još jedno teško gostovanje protiv Armanija i Šabaza Nejpira. Sa eventualne dve pobede značajno bi popravila šanse za plasman u plej-of ili plej-in.