Autor: Informer.rs

12.01.2024.

15:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Nikad luđa sezona KK Zvezde! Igranje sa živcima navijača, pobede, porazi i povrede! (FOTO/VIDEO)

Zvezda je sada na skoru od devet pobeda i 12 poraza u eliti i ostala je u igri za plasman u plej-of ili plej-in. Sudeći po svemu ovome što je viđeno od septembra, pa do danas, svašta može da se očekuje od kluba sa Malog Kalemegdana.

Informer


Euforija, povrede, porazi, ali i pobede


U dosadašnja četiri i po meseca, gotovo sve što može da snađe jedan klub, snašlo je Zvezdu. Počelo je velikom euforijom i dovođenjem deset proverenih igrača, samim tim i najave fajnal-fora. Nastavilo se "aferom Nemanja Bjelica", smenom trenera Duška Ivanovića, dva poraza u derbiju, a potom i povreda bitnih igrača.

Vrhunac svega bilo je "ludilo" oko Šabaza Nejpira, koji je stigao kao najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji, a onda je otišao posle tri meseca kao najveće razočaranje.

Usledili su loši rezultati, šokantni porazi i u jednom momentu delovalo je da će ekipa biti na samom dnu Evrolige.

Informer

Ipak, početkom ove godine Zvezda je "zapalila" svoje navijače velikim trijumfima nad Fenerbahčeom u gostima i Partizanom kod kuće. A onda, ove nedelje novo igranje sa živcima navijača - poraz od najgoreg tima lige Asvela i pobeda protiv skupocenog Armanija u gostima.

Prema rečima trenera Janisa Sferopulosa, takve amplitude u izdanjima i nisu toliko neobične.

- Mečevi idu jedan za drugim, jako je teško u tom ritmu. Imali smo pet utakmica u deset dana, u pet različitih država i gradova. Nije lako, ali uradili smo dobar posao. Iza nas su dva "dupla kola" u Evroligi - poručuje Sferopulos.

Informer

Koliko je Zvezda nepredvidiva govori i podatak da se iz kluba još uvek niko nije javno izjasnio hoce li biti preko potrebnih pojačanja za nastavak sezone. Crveno-beli su u decembru doveli centra Fredija Gilespija i u tim vratili Nikolu Topića, koji se ubrzo povredio. 

Da stvar bude još luđa, tokom meča sa Armanijem povredila su se čak trojica igrača! U pitanju su Luka Mitrović, Nemanja Nedović i Majk Tobi. Druga dvojica nisu mogli da nastave meč i još uvek se utvrđuje stepen njihovih povreda. Zanimljivo, svi su se požalili na bolove nakon duela sa Kajlom Hajnsom.

Informer


Zvezdinu ludu sezonu upotpunjuje i fantastična forma Miloša Teodosića, koji u 37. godini igra kao u najboljim danima.

Niko nije ni sumnjao u kvalitete jednog od najboljih evropskih plejmejkera u 21. veku, ali i sam Teo je sve iznenadio minutažom koju ima, iako nikad nije važio za atletski moćnog košarkaša. Primera radi, Miloš kao najstariji igrač Zvezde diriguje igrom, ali igra i fantastičnu odbranu, što ga nikad nije krasilo tokom karijere.

Ali, krasile su ga maestralne asistencije, a jednu od njih demonstrirao je sinoć protiv Armanija.




ŠTA JE SVE SNAŠLO KKCZ U SEZONI 2023/24.
*Doveli skupe i iskusne igrače i najavili pohod na F4
*Stigao i Nemanja Bjelica, pa nedugo zatim završio karijeru zbog povrede
*Smenjen trener Duško Ivanović, doveden Janis Sferopulos
*Dva poraza u četiri dana od Partizana
*Povrede Adama Hange i Nemanje Nedovića
*Šabaz Nejpir, prvo povrede i loša forma, a onda otkaz
*Dolazak Gilespija i Topića, koji se povredio u derbiju
*Pobede u duplom kolu protiv Fenerbahčea i Partizana
*Šok poraz od Asvela i pobeda nad Armanijem
*Povrede Nedovića, Mitrovića i Tobija, sva trojica posle duela sa Kajlom Hajnsom