Autor: Informer.rs

12.01.2024.

15:41

Foto: Starsportphoto

Sport

Delije u ekstazi! Zvezda dovela beka za top 8!

Doskorašnji košarkaš Barselone Kori Higins novo je pojačanje crveno-belih. Angažovanje jednog od najboljih bekova u Evroligi nedvosmisleno pokazuje da će Zvezda ponovo jurišati na top osam. Američki košarkaš sutra će doputovati u Beograd, a već u subotu popodne ili u nedelju trebalo bi da bude predstavljen na Malom Kalemegdanu.

Informer


Konkretne korake Zvezdine uprave sigurno su ubrzala dešavanja u Milanu. Ne samo pobeda nad moćnim Italijanima, pravljenim da napadnu fajnal-for, već i serija povreda trojice igrača - Nedovića, Mitrovića i Tobija. Najteže je prošao reprezentativni bek Nedović, kojem predstoji pauza od najmanje četiri nedelja. Zvezda će u tih mesec dana odigrati mečeve sa Baskonijom u Beogradu, Albom u Berlinu, zatim večiti derbi u ABA ligi, pa duplo kolo sa Valensijom u Areni i Barselonom u Blaugrani, gostovaće Budućnosti u Podgorici i dočekaće Žalgiris.


Jasno je koliko su to važni mečevi za Zvezdu i zato bi Higins trebalo za početak da nadomesti Nedovićeve poene, a u nastavku sezone da sa ostalim spoljnim igračima srpskog šampiona predstavlja ubitačnu napadačku kombinaciju.