Autor: Informer.rs

13.01.2024.

23:32

Foto: Starsportphoto

Sport

Jago nahvalio bivšeg saigrača: Volim Nejpira, mnogo mi je pomogao

Crveno-beli su u četvrtak uveče u gostima pobedili Armani 76:62 u 21. kolu Evrolige, čime su ostali u igri za plasman u top osam. 

Duel u Milanu bio je zanimljiv i po tome što je to bio susret bivših saigrača - košarkaša Zvezde i Šabaza Nejpira, koji je nedavno raskinuo ugovor sa klubom sa Malog Kalemegdana i vratio se u italijansku ekipu. Američki plejmejker je stigao u crveno-bele kao najskuplje pojačanje, ali je posle tri sezone otišao kao najveće razočaranje. 

Brazilac je u redovima Zvezde nahvalio je svog bivšeg saigrača ističući da mu je veliki prijatelj. 

- Volim Šabaza. On je dobar igrač i veoma dobra osoba. Igrati protiv njega je bilo veoma zanimljivo. Igrao je u NBA ligi, bio sjajan u Evropi, a moram da istaknem koliko mi je pomogao. On je moj prijatelj i bilo mi je drago što sam igrao protiv njega - otkrio je Jago za "Meridian sport".

Informer

Šabaz Nejpir i Jago dos Santos kratko sarađivali u crveno-belom dresu

Bek crveno-belih je istakao da je pobeda nad Armanijem bila izuzetno važna za njega i saigrače.

- Kada igramo dobru odbranu, onda možemo sve – tada imamo više samopouzdanja, šutiramo bolje i možemo svakome da napravimo problem. Mislim da je utakmica sa Armanijem pravac kojim treba da idemo. Srećan sam kada ekipa pobeđuje -  - rekao je Dos Santos. 

On je dodao i da mu je uvek važniji timski učinak, nego lični. 

- Znam da sam unapredio igru, ali da mogu još bolje. Ali, uvek kažem da je tim važan, nije bitan pojedinac. Nekada iskoči jedan, na drugoj utakmici neko drugi. Uvek se trudim da budem u službi tima. Šta mi vredi što sam protiv Cedevita Olimpije postigao 24 poena, kada smo izgubili. Bio sam tužan… Bolje da postignem nula poena, a da ekipa pobedi - jasan je Brazilac.