Autor: Jelena Nedeljković

15.01.2024.

10:09

Foto: Starsportphoto

Sport

Video poziv iz Njujorka: Mijatović tražio garancije o povratku u Evropu

Poručivao je generalni dirketor Zvezde Zvezdan Terzić da će poslednji koji će u ovom prelaznom roku napustiti klub biti mladi igrači Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković. Međutim, kad se na talonu nađu ponude, kao ona za desnog beka iz Aston Vile vredna devet miliona evra, onda svi rezoni padaju u vodu. Za srpske uslove to je zlatna kočija koja jednom staje i važno je odmah, bez razmišljanja ući u nju. Tako je Upravni odbor crveno-belih hitno juče zasedao kako bi jednogralsno doneo odluku da mladi Nedeljković bude prodat u klub iz Birmingema.

Informer

 

Na red je došao i Jovan Mijatović. Kao što je Informer pisao, za njega postoji ponuda iz MLS lige, konkretno iz Njujork sitija i klub iz "Siti grupe" spreman je da plati osam miliona evra i dva miliona evra kroz bonuse. Međutim, problem je što se igraču ne ide iz Evrope i pristao bi samo u određenim uslovima.

Prema saznanjima Informera, on je juče bio na video pozivu sa predstavnicima kluba iz Njujorka.

- Mijatović nije oduševljen idejom da ide u Ameriku i to je jasno i rekao juče kada je bio na video pozivu sa ljudima iz kluba. Zajedno sa svojim menadžerom sedeo je i pričao o onom što bi ga čekalo ako ode tamo. Pošto ove sezone ne bi mogao sad da nastupa nigde u Evropi, tražio je garancije da će do leta biti vraćen na stari kontinent - objašnjava naš izvor.

Crvena zvezda još ne žuri da ga proda. Svakako je tražila od Njujorka da umesto ponuđenih osam miliona evra fiksno i dva miliona evra kroz bonuse, transfer bude devet miliona evra fiksno i milion evra kroz bonuse. Za Mijatovića postoji veliko interesovanje i može da se desi, kao u slučaju Nedeljkovića da bude prodat nekom evropskom klubu, a da do leta ostane na "Marakani".