Autor: Informer.rs

21.01.2024.

12:07

Foto: Starsportphoto

Sport

Nedeljković napustio pripreme Zvezde! Ostrvo naredna stanica

Poznato je da su čelnici srpskog šampiona prodali Kostu Nedeljkovića (18) za 9.000.000 evra i 15 procenata od narednog transfera, a danas je on napustio pripreme na Kipru i krenuo put Ostrva, kako bi završio i sve formalnosti.

Desnog beka čekaju prvo lekarski pregledi, a ukoliko sve bude u redu, obavezaće se na petogodišnju vernost čuvenom premijerligašu. On će i narednih šest meseci provesti u taboru Crvrne zvezde na pozajmici, a onda će se od leta i definitivno preseliti u Birmingem.

- Kada sam počeo da treniram fudbal, san mi je bio da zaigram za Crvenu zvezdu, pa za reprezentaciju i da se oprobam u najjačoj ligi na svetu. Očekujem da ću do leta ostvariti i taj cilj da obučem dres državnog tima, nadam se pozivu selektora Stojkovića. Tako da verujem da ću sve da ispunim do leta - rekao je Nedeljković za portal "Mocart sport".

On dodaje da se poziv kluba iz Engleske ne odbija, pogotovo jer je ponuda bila itekako izdašna.

- Sve to mi izuzetno imponuje, jako sam uzbuđen i znači mi za samopouzdanje. Nadam se da će u Birmingemu sve proći kako treba, a onda se vraćam u Srbiju. Očekujem što bolje partije u dresu Crvene zvezde u nastavku sezone i osvajanje "duple krune" - naglasio je Kosta.

Informer

Kosta Nedeljković na meču protiv Mančester sitija

Talentovani tinejdžer je podvukao da će mu koristiti da i narednih pola godine odigra za crveno-bele kako bi dodatno napredovao.

- Imam šest meseci da se pripremim što bolje, da na Ostrvo odem kao zreo i spreman igrač. Verujem da ću biti u dresu Zvezde mnogo bolji na proleće. Novi trener Vladan Milojević je uneo promene i svežinu u tim. On je sjajan stručnjak, imao sam s njim odličnu saradnju ovih dana na pripremama - objasnio je Nedeljković.

Kosta je priznao da je počastvovan što je u društvu Segunda Kastilja, Marka Grujića i Nenada Milijaša, koji su direktno iz Crvene zvezde otišli u Premijer ligu.

- To je odabrano društvo, oni su bili odlični igrači. Svakako mi mnogo laska što sam među njima, a na meni je da se dokažem tamo i ostavim što bolji utisak. Video sam i šta je Grujić pričao. Naravno da mi znači svaki savet, on ima iskustvo iz Engleske i naše reprezentacije - zaključio je Nedeljković.