22.01.2024.

22:49

Foto: Privatna arhiva

Sport

Gotovo je! Kosta zadužio dres Aston Vile

Mladi srpski bek večeras je u Birmingemu potpisao petogodišnji ugovor sa slavnim klubom i onda se fotografisao sa dresom u društvu menadžera Zorana Pavlovića i sportskog direktora Vile Ramona Rodrigeza Mendeha poznatijeg pod nadimkom Monći.


Kao što je Informer već pisao, Crvena zvezda će od ovog transfera inkasirati čak 9.000.000 evra i 15 odsto od naredne prodaje.

Informer


Nedeljković bi trebalo već sutra ili u sredu da se vrati na Kipar gde se crveno-beli pripremaju za prolećnu polusezonu, budući da će ostati na pozajmici u Zvezdi do leta.


Mediji iz Birmingema spekulisali su danas tokom dana da će Nedeljković i kad mu istekne mandat u Zvezdi verovatno ići na još neku pozajmicu, pre nego što dobije šansu da igra u prvom timu Aston Vile. Takva predviđanja, međutim, ne moraju da se obistine, pogotovo ako Nedeljković uskoro postane član seniorske reprezentacije Srbije, kao što je najavio selektor Dragan Stojković.


Inače, mladi Kosta je baš pred odlazak u Englesku rekao da bi u vrlo kratkom vremenskom roku mogle da mu se ostvare sve tri najveće želje u vezi sa fudbalskom karijerom.


- Kada sam počeo da treniram fudbal, san mi je bio da zaigram za Crvenu zvezdu, pa za reprezentaciju i da se oprobam u najjačoj ligi na svetu. Očekujem da ću do leta ostvariti i taj cilj da obučem dres reprezentacije, nadam se pozivu. Tako da verujem da ću sva ta tri cilja da ispunim do leta - istakao je Kosta Nedeljković.