Autor: Informer.rs

23.01.2024.

17:11

Foto: Starsportphoto©

Sport

Davidovac posle žreba za Kup: Hoćemo novu Žućkovu levicu, volim da igram u Nišu!

Ispred Crvene zvezde na žrebu su bili trener Janis Sferopulos, kapiten Branko Lazić i Dejan Davidovac, koji je kao reprezentativac Srbije zajedno sa Aleksom Avramovićem izvlačio parove.

- Osvojio sam u Novom Sadu, kada je bila korona, pa onda još jedan u Nišu. Ovo je čini mi se šesti Kup za mene. Čeka nas borba za prvi trofej, zanimljiva utakmica na startu. U Nišu je dobra organizacija, volim da igram tamo, verujem i ostali. Očekujem dobre utakmice - ističe Davidovac.

Ipak, Zvezdu pre kupa u Nišu čeka još obaveza. Samo ove sedmice gostovanje Albi u Berlinu i onda večiti derbi u kome su crveno-beli domaćini.

- Tako je, mi smo baš u dosta nezgodnom ritmu utakmica, zbog Evrolige i ABA lige. Imamo još dosta do Niša. “Čeka nas borba za prvi trofej, zanimljiva utakmica nas čeka. U Nišu je dobra organizacija, volim da igram tamo, verujem i ostali. Očekujem dobre utakmice.

Reprezentativac iz redova crveno-belih dodaje da je teško trenirati u takvom ritmu.

- Iskreno, teško je. Kada su bila dva vezana dupla kola posle Nove godine, bilo je teško, nismo imali mnogo vremena za trening. Snalazimo se, radimo dosta na oporavku. Nismo ni kompletni, iz čestih utakmica dešavaju se problemi sa povredama. Imali smo dosta povređenih, imamo ih i sada. Nadam se da će se što pre oporaviti, medicinski tim radi na tome - zaključuje Davidovac.