Autor: Jelena Nedeljković

24.01.2024.

10:57

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Nova provera na Kipru: Zvezda opet daje šansu deci

Kao u nekom paralelnom univerzumu, deluje neverovatno da su crveno-beli u sezoni kada su bili direktni učesnici Lige šampiona, uspeli da izguraju za prodaju dvojicu mladih igrača. Po svim parametrima, to je trebalo bude godina u kojoj će tim pažljivo nadograđen u proteklih šest meseci i sastavljen od kvalitetnih, iskusnih igrača, da se bori za proleće u Evopi. Uprkos onoj čuvenoj rečenici da bi mlade uvek trebalo forsirati, baš ova sezona nije bila pogodna za to.

Sticajem okolnosti i nesnalaženju zvezda plaćenih milione evra, na kraju se klubu vratilo dobro. Desni bek Kosta Nedeljković otišao je u Aston Vilu za devet miliona evra, dok je Jovan Mijatović na pragu prelaska u Njujork siti. 

Informer

 

Pripreme na Kipru dale su prostora treneru Vladanu Milojeviću da se i on, kao i njegov prethodnik Barak Bahar, barem u kontrolnim mečevima oslanja na decu. Usled nedostatka igrača koji imaju obaveze sa svojim reprezentacijama u Aziji i Africi, iskusni stručnjak nije u prilici da onako kako bi želeo uigrava ekipu i deli karte za startnih 11. Shodno tome, neće biti iznenađenje ako na današnjem meču sa Spartakom (15.30) opet u timu vidimo mlade nade. 

U protekla dva meča i te kako su pokazali da su zaslužili. Mečeve koje su tribina gledali Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković, rešavali su Jovan Šljivić i Nikola Knežević. O Šljiviću se odavno pričaju bajke i on bi u prolećnom delu sezone zaista mogao da dobije ozbiljniju minutažu u Superligi Srbije. Priliku da odmeni čoveka koji se bezrezervno davao Zvezdi, Milana Rodića, dobio je Viktor Radojević. Svi gledaju ka njemu, nadajući se da je to konačno levi bek o kakvom Zvezda mašta sezonama. 

Informer

 

Najmalji među njima je Andrija Maksimović (16) . Dečak kojem niko ne spori talenat i ideju, ali za sada fizika nije na njegovoj strani. Potrebno je vreme da bi bio na očekivanom nivou. Ovo mu su mu prve pripreme sa prvim timom i minutažu i u kontrolnim mečevima dobija na kašičicu. Ovo proleće svakako neće biti njegovo, ali ako sve bude po planu, sledećeg bi trebalo da hara superligaškim terenima, a onda krene stopama Nedeljkovića, Mijatovića...

Sigurno će danas šansu dobiti i neki od starijih igrača. Međutim, imajući u vidu da Milojević na raspolaganju nema nekoliko ključnih stranaca, zatim da je Mirko Ivanić i dalje povređen, Milan Rodić je do sada imao manju minutažu kako bi odmorio, jasno je da će deca dobiti priliku da zablistaju.