Autor: Informer.rs

28.01.2024.

22:01

Foto: Starsportphoto©

Sport

Spektakularan potez Jaga dos Santosa vredan pobede nad crno-belima! (VIDEO)

Uz mnogo muke Crvena zvezda savladala je Partizan u četvrtom košarkaškom debiju ove sezone. Izabranici Janisa Sferopulosa vodili su tokom čitavog meča, a onda od gotovog napravili veresiju. Ipak, srpskog šampiona uspeo je da "izvuče" spektakularan potez Jaga dos Santosa. 

Brazilac je na 11 sekundi do kraja uzeo loptu, prešao u napadačku polovinu i pogodio iz nemoguće situacije. Dos Santos je prošao pored Ognjena Jaramaza i gađao pored srpskog plemjekera i Alena Smailagića. 

Uspeo je Dos Santosa da "felšira" loptu i o tablu pocepa mrežicu za veliku radost navijača u Beogradskoj areni. Mogao je Partizan da dođe do pobede budući da je do kraja meča ostalo četiri sekunde, ali je sa pola terena neprecizan bio Aleksa Avramović. 

Crveno-beli nakon nove ostaju prvi na tabeli sa 16 trijumfa iz 18 utakmica, dok je Partizan i Budućnost dele drugo mesto sa 13 pobeda i pet poraza. Utisak je da je Zvezda današnjom pobedom obezbedila prvo mesto, a samim tim i prednost domaćeg terena u plej-ofu regionalnog takmičenja.