Autor: Informer.rs

29.01.2024.

17:04

Foto: Starsportphoto

Sport

Ogromna šansa za Zvezdu! Valensija značajno oslabljena stiže u Beograd!

Upisali su izabranici Janisa Sferopulosa veliku pobedu u nedelju pošto su u četvrtom ovosezonskom večitom derbiju savladali Partizan. Vremena za slavlje nema budući da Crvenu zvezdu već sutra očekuje novi izazov u Evroligi, a ukoliko srpski šampion želi do plej-ofa pobeda protiv Valensije je obavezna.

U dobrom momentumu crveno-beli čekaju španski klub u "Beogradskoj areni", a danas je na Mali Kalemegdan stigla lepa vest. Naime, Valensija u Beograd stiže značajno oslabljena budući da Aleks Mumbru ne računa na Brendona Dejvisa. 

Iskusni centar van parketa će biti nekoliko nedelja nakon što mu je magnetna rezonanca dijagnostikovala kontuziju kosti zgloba i upalu. Mogao bi to da bude ogroman problem za Mumbrua budući da mu je Dejvis jedina klasična "petica" u sastavu, a od ranije van rostera je Bubakar Ture. Dakle, Valensija u Beograd stiže bez centra. 

Brendon Dejvis jedan je od najboljih igrača Valensije u Evroligi sa prosekom od 12,7 poena i 3,9 skokova po meču. Njegov izostanak biće ogroman problem za četu Aleksa Mumbrua, a očekuje se da njegovu ulogu preuzme Danje Iglis. 

Informer

 

Zanimljivo, Brendon Dejvis je najbolju partiju u Evroligi ove sezone zabeležio upravo protiv Crvene zvezde. Momak koji nastupa pod zastavom Ugande je u 12. kolu ubacio 21 poen crveno-belima i sakupio šest skokova. 

Meč Crvene zvezde i Valensije na programu je u utorak od 20 časova. Dva dana kasnije četa Janisa Sferopulosa u "Beogradskoj areni" dočekuje i Barselonu.