Autor: Informer.rs

30.01.2024.

11:11

Foto: Starsportphoto©

Sport

Pao potpis u Zvezdi! Klub završio važan posao!

Džoel Bolomboj je došao letos u klub i potpisao jednogodišnji ugovor, a sad su odlični centar i crveno-beli dogovorili produžetak saradnje.

Zvezda je eskpresno reagovala posle fantastične partije košarkaša u večitom derbiju, nagradila ga novim ugovorom, pa su crveno-beli već u januaru završili ogroman posao za narednu sezonu.

"Američki centar Džoel Bolomboj produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom i ostaje u Beogradu i crveno-belom dresu još dve sezone. Svojim ponašanjem na terenu i van njega, radnom etikom i učinkom na parketu, baš kao što kaže deo naše naše himne “bore se pošteno za crveno-bele”, pokazao se kao jedno od najvećih pojačanja Crvene zvezde u prethodnih nekoliko sezona", poručili su iz Zvezde.


Borio se Bolomboj kao lav protiv večitog rivala i meč okončao sa 14 poena i 13 skokova za preko 30 minuta u igri.

- Derbi je emotivna utakmica i drago mi je da smo pobedili. Na kraju dana ste pobednik, ali morate to već sutra da ostavite to iza sebe i fokusirate se na naredni dan. Sledi nam sada duplo kolo.

Informer

Bolomboj je najkorisniji igrač Crvene zvezde, pošto u dosadašnjem toku Evrolige ima prosek od 14.2 indeksna poena, odnosno, beleži 10.4 poena u proseku, 5.4 skoka i 0.6 blokada. Nešto slabiji je u ABA ligi, gde ima prosek od 7.9 indeksna poena, ali 5.9 poena, kao i 3.8 skokova.

Bolomboj je rođen u Donjecku, a ima ruski i američki pasoš. Otac mu je iz Konga, majka Ruskinja, a on je odrastao u Teksasu.  Pohađao je koledž Veber stejt u Juti, a upravo ga je Juta izabrala kao 52. pika na draftu. U NBA ligi je nastupao za taj tim i za Milvoki, a ukupno je upisao tek 18 mečeva pre nego što se preselio u Evropu. Član CSK-a iz Moskve bio je četiri godine, a prethodnu sezonu odigrao je u Olimpijakosu.