Autor: Informer.rs

01.02.2024.

11:01

Foto: Starsportphoto

Sport

Ode napadač, Zvezda broji milione! Ovo su detalji transfera Mijatovića!

Čeka se potpis perspektivnog napadača na petogodišnji ugovor sa grupacijom klubova čija je perjanica Mančester siti, engleski gigant koji je aktuelni prvak Evrope.

Poznato je da će Jovan Mijatović narednih šest meseci provesti u redovima Njujork Sitija, uz potencijalnu mogućnost da već u julu bude prekomandovan u neki od klubova iz Evrope u kojima udeo ima Mančester Siti, a najviše se pominju španska Đirona i italijanski Palermo.

Informer

Klub iz Ljutice Bogdana je ove zime prodao Kostu Nedeljkovića za sigurnih devet miliona evra i 15 posto od narednog transfera, dok bi Jovan Mijatović mogao da donese više novca crveno-belima.

Zvezda zadržala 15 odsto, a mogla bi zarada srpskog kluba maksimalno da naraste na 10.500.000 evra, ukoliko talentovani vezista ispuni uslove vezane za bonus kroz broj golova i utakmica.

Ušao je u dobru formu mladi Mijatović u finišu jesenjeg dela Superlige, a na šest mečeva postigao je isto toliko golova, dok je protiv subotičkog Spartaka upisao het-trik.

Informer

Nije se dugo zadržao u voljenom klubu, a napušta Beograd sa deset pogodaka i tri asistencije na 36 mečeva. 

Kad dobije vizu za SAD, Mijatović će otputovati u Njujork, a ima fore da se spremi do 22. februara, kada startuje MLS liga.