Autor: Informer.rs

02.02.2024.

13:00

Foto: profimedia

Sport

Važan izazov! Da li Zvezda može da se osveti Barseloni?

Tim sa Malog Kalemegdana trenutno se nalazi na 12. mestu sa deset pobeda i 14. poraza. S druge strane "katalonski velikan" je drugoplasirana ekipa Evrolige, tako da je pred pulenima Janisa Sferopulosa veoma težak izazov.

BARSELONA JE FAVORIT

Ekipa iz Katalonije u skorije vreme je dva puta gubila u Evroligi. Prvo su poraženi od Efesa, a zatim i od Olimpije, međutim reč je o timu koji ima skor 16:8.

Nije teško zaključiti da su oni favoriti u ovom okršaju, a tako misle i bukmejkeri koji su nešto manju kvotu dali na gostujući klub.

Koeficijent na Barselonu je 1.71, dok  na pobedu Crvene zvezde iznosi 2.18. Neće biti lako crveno-belima, ali ne bi bilo prvi put da favorit padne u Beogradu.

Informer

Svakako će od pomoći biti puna dvorana i vatrena podrška "delija" koji očekuju trijumf od svojih miljenika.

Dobra vest je da će Miloš Teodosić biti od pomoći svom timu. Po rečima Janisa Sferopulosa,  najiskusniji košarkaš oseća bol u kolenu, ali biće na terenu protiv Barselone.

Jedini igrač koji neće moći da zaigra je mladi Nikola Topić koji je već neko vreme van terena zbog povrede.

OSVETA ZA NAJTEŽI PORAZ

Prošle sezone, Crvene zvezda je bila nadomak pobede protiv večerašnjeg rivala. Bili su bolji kroz ceo susret, ipak pred kraj meča se desio momenat koji će pamtiti svi iskreni navijači crveno-belog kluba.

Tadašnji najbolji igrač tima iz Španije, Nikola Mirotić pogodio je za tri poena i to je donelo njegovom klubu donelo produžetak u kom su se bolje snašli. Vidljivo je bilo da je Crnogorac  gazio aut liniju, ali sudijama je to promaklo.

Čak je i Mirotić kada je video snimak posle meča rekao da su arbitri doneli sramnu odluku i da moraju malo bolje da pripaze.

Kakve su ove sudije, pa posle da im ne zvižde. Pa kako da im ne zvižde? - rekao je on tada.

Svi navijači Zvezde željno iščekuju osvetu, a videćemo da li će se radovati posle duela s Barselonom.